Šta će se desiti sa vašim telom ako 4 nedelje ne jedete šećer? (FOTO) (GIF)
Foto: Profimedia

slatke muke...

Šta će se desiti sa vašim telom ako 4 nedelje ne jedete šećer? (FOTO) (GIF)

Nalazi se svuda oko vas i zapavo teško ga je izbegavati, ali kada se već jednom naviknete na to osetićete kako vas preplavljuje nezaustavljiva energija

Objavljeno: 16:26h

Šećer se nalazi u namirnicama za koje znate da ga sadrže, a.li i u onim gde ga najmanje očekujete, tako ga ima u svim gaziranim napicima, sokovima, slatkišima, konzerviranoj hrani, hlebu, pivu, cigaretama, majonezu, pa i u različitim gotovim prelivima, kečapu, dimljenoj šunci, suhomesnatim proizvodima, gotovim supama, čipsu od krompira, instant čajevima i instant kafi.

foto: giphy

Klinička studija sprovedena na adolescentima je pokazala da oni koji u svojoj ishrani imaju visoku količinu namirnica koje sadrže beli šećer često pokazuju ove oblike ponašanja: iritabilnost, promene raspoloženja, nestrpljivost, umor, depresiju, nesanicu. pa čak i bolove u abdomenu.

foto: Thinkstock

Povezivanje unosa šećera sa poremećajima u ponašanju je dokazano u istraživanjima o uticaju konzumacije saharoze na predškolsku decu. Ishrana u kojoj nema belog šećera pozitivno utiče na koncentraciju i mentalne aktivnosti, kako kod dece, tako i kod odraslih.

foto: giphy
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.