Limunada je tečno zlato - Ovih 6 zdravstvenih tegoba momentalno uklanja! (FOTO)
Foto: Shutterstock

zdravlje u čaši!

Limunada je tečno zlato - Ovih 6 zdravstvenih tegoba momentalno uklanja! (FOTO)

Limunada je jedan od omiljenih letnjih napitaka, a osim što će vas osvežiti i utoliti žeđ, ona sadrži čitav niz zdravstvenih dobrobiti. U limunu se nalazi bogata riznica vitamina C, A, B1, B6, kalijuma, pektina, folne kiseline, kalcijuma, fosfora, mangana…
Objavljeno:

3. Reguliše rad probave

Pektin u limunu je vrlo koristan za zdravlje debelog creva. Kako biste poboljšali rad creva, pomešajte kašičicu soka limuna, čašu vode i kašičicu meda. Ova moćna mešavina će vas osloboditi neprijatnih simptoma zatvora.

foto: Shutterstock

Limunada vam može pomoći i ukoliko imate osetljiv stomak. Poboljšajte rad želuca i creva nakon obilnog ili teškog obroka pomoću limuna. Pomešajte sok od pola limuna i pola kašičice sode bikarbone i rastvorite u čaši vode.

Limunada sprečava nadimanje i deluje kao diuretik. Međutim, ako je nadimanje stomaka dugoročno, telo vam šalje signal da svoje navike morate da menjate, jer limunada nije dovoljna.

4. Zdrava jetra

Limunov sok pruža energiju jetrenim enzimima i stvara žuč koja je neophodna za probavu. Takođe, limun pomaže u održavanju ravnoteže nivoa kalcijuma i kiseonika u jetri i na taj način sprečava žgaravicu i zatvor. Stoga, ako imate problema sa jetrom, neka limunada bude vaš čest izbor za osveženje.

foto: Shutterstock
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.