Limunada je tečno zlato - Ovih 6 zdravstvenih tegoba momentalno uklanja! (FOTO)
Foto: Shutterstock

zdravlje u čaši!

Limunada je tečno zlato - Ovih 6 zdravstvenih tegoba momentalno uklanja! (FOTO)

Limunada je jedan od omiljenih letnjih napitaka, a osim što će vas osvežiti i utoliti žeđ, ona sadrži čitav niz zdravstvenih dobrobiti. U limunu se nalazi bogata riznica vitamina C, A, B1, B6, kalijuma, pektina, folne kiseline, kalcijuma, fosfora, mangana…
Objavljeno:

Evo koje zdravstvene tegobe možete ublažti ako češće konzumirate limunadu.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

1. Kamen u bubregu

S obzirom na to da se u limunu nalazi 8 odsto citratne kiseline koja pozitivno utiče na rad bubrega i sprečava nastanak kamena, preporučuje se da u toku dana popijete pola šolje limunovog soka rastvorene u 7 čaša vode.

Koristimo je kao začin, a ova čudesna biljka može da spreči rak! (FOTO)

Ako vam više odgovara, napitak možete da zasladite medom, a uz njegovo redovno konzumiranje sigurno ćete ublažiti tegove ovog zdravstvenog problema.

2. Čisti toksine i ubrzava metabolizam

foto: Shutterstock

Mlaka voda s limunom savršen je napitak za “dobro jutro”, jer pomaže probavnom sistemu da lakše ukloni toksine iz tela, spečavajući opstipaciju i dijareju. Limunada će naime povećati učestalost mokrenja, zbog čega će se toksini manje zadržavati u telu, a vaš mokraćni sastav će ostati zdrav.

Čaša soka od limuna sadrži manje od 25 kalorija, a bogat je izvor hranljivih materija poput kalcijuma, kalijuma, vitamina C i vlakana pektina zbog čega je odličan napitak ako ste na dijeti i vodite računa o vašem izgledu i kilogramima. Limunada podstiče hidrataciju i ubrzava metabolizam, a na taj način vam pomaže da se oslobodite viška kilograma.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.