OVIH 15 NAMIRNICA MOŽETE JESTI DO MILE VOLJE: A nećete se ugojiti!
Foto: Thinkstock

zdravlje pre svega

OVIH 15 NAMIRNICA MOŽETE JESTI DO MILE VOLJE: A nećete se ugojiti!

Naučnici su identifikovali ukupno 15 vrsta namirnica čijom konzumacijom se ne možete ugojiti sve i da želite
Objavljeno: 09:44h

11. Borovnice nisu posebne samo zbog obilja antioksidansa koje sadrže, već i bogatstva vlakana. Naime, 10 dkg ovog voća sadrže šestinu preporučenog unosa vlakana i svih nutrijenata, a sadrže samo 85 kalorija.

12. Krastavci su povrće koje je sastavljeno većinom od vode sadrži samo 16 kalorija po porciji. Semenke i kora sadrže navjeću količinu nutrijenata, pa ih je bolje ne guliti. Najvrednije u njima je bogatstvo beta karotena.

13. Paradajz je najpoznatiji su po nutrijentu likopenu koji pomaže u borbi s kardiovaskularnim bolestima, ali i štiti od raka. Osim toga, bogat je vitaminom A, C, B2, kalijumom, hromom i vlaknima. Jedan paradajz srednje veličine sadrži tek 25 kalorija.

foto: profimedia

14. Pomorandže su najpoznatije po obilju vitamina C, ključnog za proizvodnju kolagena i jačanje imuniteta. Osim toga, velika pomorandža sadrži tek oko 80 kalorija.

15. Jagode su bogate antioksidansima polifenolima, i bogat su izvor vitamina C, kalijuma i vlakna. Jedna šoljica jagoda sadrži tek 50-ak kalorija. (Espreso.co.rs / Express.hr)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.