Šta znače 5-free i 3-free na lakovima za nokte? Nemate pojma, a morate to da znate! (GIF)
Foto: pixabay.com

čime se mažeš?

Šta znače 5-free i 3-free na lakovima za nokte? Nemate pojma, a morate to da znate! (GIF)

Što se dešava u telu 10 sati posle lakiranja noktiju? Nešto ne baš prijatno za njega, što bi moglo da naruši vaše zdravlje
Objavljeno:

Trifenil fosfat (TPHP) smatra se neurotoksinom, endokrinim toksinom, reproduktivnim toksinom, alergenom i genotoksinom (izaziva mutacije ćelija koje mogu voditi raku).

Posebno je zabrinjavajuće što danas puno male dece i tinejdžerki neprestano koristi lakove za nokte koji mogu da utiču na njihov razvoj.

foto: pixabay.com

Neki proizvođači lakova su prepoznali opasnost koja preti iz njihovih proizvoda i orjentisali se na izradu lakova koji ne sadrže ove štetne hemikalije. Možete ih pronaći s oznakom 5-free ili 3-free.

5-free znači da ne sadrži formaldehid, toluen, dibutil ftalate i kamfor.

3-free znači da lak ne sadrži tri štetna sastojka - formaldehid, dibutil ftalate i toluen.

Svakako je dobro da priverite sastojke svaki put kad kupujete lak za nokte.

foto: giphy

Bonus video:

15 ideja kako da vam spavaća soba izgleda spektakularno!

Spavaća soba ima važnu ulogu u vašoj kući, a mnogima je to i omiljena prostorija u njoj. Zato joj i treba najbolji dizajn u kom ćete uživati i moći da se opustite. Ako mislite da vam treba mnogo vremena i novca da bi vaša soba izgledala ovako luksuzno, prevarili ste se. Samo izmenite poneki detalj, promenite boje zidova i malo osvežite nameštaj farbanjem, i to je sve. Evo 15 super ideja kako da vam spavaća soba izgleda savršeno!

(Espreso.co.rs / Izvor: brightside.me)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.