Želite pomfrit kao iz restorana? Evo nekoliko trikova za to!
Foto: Stock

za isti ukus

Želite pomfrit kao iz restorana? Evo nekoliko trikova za to!

Pomfrit vole svi, ali nije lako napraviti najukusniji - jedan sastojak je ključan za njegovu sočnost
Objavljeno: 17:54h

U prodavnici, odnosno na pijaci, trebalo bi da birate krompire sa tamnom korom i par klica. Zatim ga naseckajte ali tako da komadi budu debeli otprilike jedan centimetar. Ukoliko su pretanki, iznutra se neće ispržiti kako treba a spolja će izgoreti.

foto: Stock

Pomfrit zatim obavezno posušite krpom kako biste što više vode izvukli. Pospite malo kukuruznog skroba, kako bi dodatno isušio višak vode koji krpa ne može. Upravo zbog ovoga vaš pomfrit će spolja biti hrskav kao što je i u restoranu.

Zatim ravnomerno poprskajte pomfrit sa malo maslinovog ulja, a onda ih i poređajte na pleh, pritom pazeći da ne napravite gomilice već da svaki komadić ima dovoljno prostora.

Bonus video

(KURIR TV) PROBALI SMO ZA VAS KUPOVNU FARBU ZA JAJA: Ako uradite NA OVAJ način, bićete ZADOVOLJNI

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.