TOP 10 ZAČINA koje morate imati u kuhinji, ako ne zbog ukusa, onda zbog ZDRAVLJA! (FOTO)
Foto: Thinkstock

lekovi iz prirode

TOP 10 ZAČINA koje morate imati u kuhinji, ako ne zbog ukusa, onda zbog ZDRAVLJA! (FOTO)

Upotrebom začina sprečavate razne bolesti i upale, jačate organizma, a može vam pomoći i u mršavljenju

Objavljeno: 17:36h

Peršun

Peršun je bogat vitaminom C i A, što ga čini odličnim za imunitet, a uz to je bogat izvor folne kiseline, jednog od najvažnijih vitamina B skupine koji ima ulogu u održavanju zdravlja kardiovaskularnog sistema. Čaj od peršuna ima detoksikaciono dejstvo, pomaže kod infekcija bešike, bolnog mokrenja i upaljene prostate.

foto: profimedia

10 začina koje bi trebalo da koristite češće:

Kajenske ili crvene čili papričice

Kajenske i crvene čili papričice deluju na razgradnju masti i smanjenje apetita. Čili je univerzalan začin koji možete dodati u skoro svako jelo, kao što su čorbe, variva, kajgana, umaci, rižota i jela s testeninom. Najbolje se kombinuje sa đumbirom, čokoladom, pasuljem i govedinom. Imaju značajnu ulogu u izmeni supstanci i podstiču i ubrzavaju metabolizam.

foto: profimedia

Đumbir

On je izvor magnezijuma, vitamina B6 i kalijuma, mangana i bakra. Najbolje ga je konzumirati svežeg, narendanog kao dodatak jelu poput supe, raznih marinada, u smutijima ili u obliku čaja. Svež đumbir dodajte pred kraj jela, a ako koristite suvi đumbir dodajte ga na početku da otpusti ukus. Đumbir se najbolje kombinuje sa soja umakom, limunom, čilijem i belim lukom.

foto: profimedia
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.