TOP 10 ZAČINA koje morate imati u kuhinji, ako ne zbog ukusa, onda zbog ZDRAVLJA! (FOTO)
Foto: Thinkstock

lekovi iz prirode

TOP 10 ZAČINA koje morate imati u kuhinji, ako ne zbog ukusa, onda zbog ZDRAVLJA! (FOTO)

Upotrebom začina sprečavate razne bolesti i upale, jačate organizma, a može vam pomoći i u mršavljenju

Objavljeno: 17:36h

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ako uživate u hrani jakih ukusa, manje ćete žudeti za intenzivnim ukusima prerađenih grickalica koje sadrže prazne kalorije pa korišćenjem začina možete poboljšati ishranu i lakše smršati. Osim toga, začini vam mogu pomoći da zaštitite svoj organizam.

Jabukovo, vinsko, alkoholno sirće... U čemu je razlika? (FOTO) (GIF)

Začini mogu da ubrzavju rad metabolizma, deluju protivupalno, pospešuju probavu... Zbog toga se začini preporučuju što više u ishrani, po mogućnosti svakodnevno.

foto: giphy

Što je intenzivniji miris začina, to je bolji. Kada kupujete sveže začinsko bilje, najbolje je da uzmete ono koje ima tamniju boju i da izbegavate ono s lišćem koje je počelo da žuti, ima tamne tačkice ili rupice. Upotrebom začina sprečavate i preterano zasoljavanje hrane. Većina začinskog bilja gubi nutritivna i lekovita svojstva ako su predugo izloženi toploti pa ih je najbolje u jelo dodati pred sam kraj kuvanja.

foto: Shutterstock

Đumbir

On ima najbolju ulogu ima u smirivanju mučnina i bolova u zglobovima. Koristi se za ublažavanje prehlade i želudačnih problema, gorušice i dijareje. Đumbir sadrži fitonutrijente gingerole koji imaju snažna protivupalna svojstva, pospešuju rad probavnog sistema i kao većina začina ima termogenička svojstva koja ubrzavaju rad metabolizma.

foto: Shutterstock
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.