Pustite decu da jedu zemlju! Biće mnogo zdravija! (FOTO) (GIF)
Foto: Thinkstock

Bakterije jačaju organizam

Pustite decu da jedu zemlju! Biće mnogo zdravija! (FOTO) (GIF)

Ne držite decu u sterilnom okruženju, ništa im neće faliti ako ih pas lizne po licu ili ako se igraju u pesku
Objavljeno:

U slučaju da nas neki od njih zaobiđu, imunološki sustav postaje nemaran i ne čini za organizam ono što bi zapravo trebao, a to je da razlikuje prijatelje od neprijatelja. Ako držite decu od samog početka podalje od mikroba, imunološki sastav neće odraditi svoju temeljnu funkciju, a to kasnije može rezultirati bolestima poput astme.

foto: giphy

Manjak bakterija u detinjstvu je rezultat gojaznosti u kasnijoj dobi Druga važnost mikroba je njihova ključna uloga koju imaju na proces skladištenja i potrošnje masti u organizmu, stoga ne čudi činjenica da u svetu raste broj ljudi koji imaju probleme s povećanom telesnom masom ili kardiovaskularnim oboljenjima.

foto: Thinkstock

Ono što zabrinjava autore ove knjige je eksploatacija sve čistijih naraštaja. Svaka generacija ima sve manje mikroba, a to znači da su mikrobi koje su stekli naši pretci zapravo ugrožene vrste koje mlađe generacije nikada neće steći.

foto: giphy

Naučnici su proveli godine i godine istražujući mikroorganizme koji izazivanju oboljenja zbog čega smo ih se nepravedno bojali. S godinama su naučnici došli do zaključka da su mikrobi unutar i izvan organizma važni za očuvanje zdravlja, a posebno u detinjstvu.

foto: Thinkstock
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.