Od sada ćete je stalno koristiti! Svinjska mast je mnogo zdravija nego što to mislite! (FOTO)
Foto: profimedia

iz prirode

Od sada ćete je stalno koristiti! Svinjska mast je mnogo zdravija nego što to mislite! (FOTO)

Ona je kvalitetan izvor masnoća koje telu daju potrebnu energiju, sadrži zdrave masne kiseline dobre za srce i ne goji više od maslinovog ulja
Objavljeno:

Masnoće iz masti imaju mnoge prednosti, pa je dokazano da su telu potrebne za obavljanje svakodnevnih funkcija, ali u manjoj količini nego što se kroz prošlost koristila. Osim što masnoće iz masti pomažu u apsorpciji vitamina, svinjska mast sadrži holesterol koji se u telu pod uticajem UV zraka pretvara u vitamin D značajan za apsorpciju kalcijuma.

foto: profimedia

Jedite masti da biste sagorevali masti Mnogi stručnjaci i fitnes treneri zagovaraju ishranu koja se temelji na masnoćama životinjskog porekla tvrdeći da umereni unos takvih masti rezultuje sagorevanjem masnih naslaga i konačno gubitku kilograma. Ako uzmete u obzir da svinjska mast sadrži jednaku količinu kalorija kao i maslinovo ulje, imate još jedan čvrst razlog da počnete da je koristite.

foto: profimedia

Jedna od prednosti svinjske masti je i to što sprečava respiratorne infekcije, pa je svinjsku mast preporučljivo jesti u zimskim mesecima da bi smanjili opterećenje na plućima. Uvreženo je mišljenje da svinjska mast goji, a maslinovo ulje ili neko drugo biljno ulje ne goji, ipak, to nije istina i niko ne zna kako je nastao taj mit. Istina je zapravo da svinjska mast sadrži jednak broj kalorija kao i maslinovo ulje, odnosno jedan gram sadrži devet kalorija.

foto: profimedia

Pazite na dnevni unos svinjske masti Telu je potreban raznolik unos namirnica kako bi uneli dovoljno masti, proteina, vlakana, ugljenih i šećera, stoga masti ne smete potpuno isključiti iz svoje ishrane. Svinjsku mast trebalo bi konzumirati u umerenim količinama, kao i u svemu, ne treba preterivati.

foto: profimedia
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.