Od sada ćete je stalno koristiti! Svinjska mast je mnogo zdravija nego što to mislite! (FOTO)
Foto: profimedia

iz prirode

Od sada ćete je stalno koristiti! Svinjska mast je mnogo zdravija nego što to mislite! (FOTO)

Ona je kvalitetan izvor masnoća koje telu daju potrebnu energiju, sadrži zdrave masne kiseline dobre za srce i ne goji više od maslinovog ulja
Objavljeno:

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Verovanje da je svinjska mast nezdrava namirnica zbog koje se gojite zapravo predstavlja mit zbog kog su je mnogi nepravedno zamenili biljnim uljima ili maslacem.

Smršati možete samo ako jedete dobro! (FOTO) (GIF)

Prava istina je da je svinjska mast kvalitetan izvor masnoća koje telu daju potrebnu energiju, sadrži zdrave masne kiseline dobre za srce i ne goji više od maslinovog ulja.

Svinjska mast je oduvek bila nezaobilazan deo domaće kuhinje, sve do pre nekoliko godina kada su se počela povlačiti pitanja o štetnom uticaju masti na zdravlje.

foto: profimedia

Stručnjaci se ne mogu usuglasiti oko toga da li su zasićene masne kiseline koje sadrži svinjska mast zdrave ili su upravo one najčešći uzročnici kardiovaskularnih oboljenja.

Zasićene masne kiseline poput onih koje sadrže maslac i svinjska mast se ne pohranjuju u masnom tkivu, zbog čega mnogi pogrešno veruju da ih ove namirnice goje, već telu daju energiju.

foto: profimedia

Bogata zdravim masnim kiselinama Svinjska mast ima oko 40 procenata zasićenih masti, oko 50 procenata monozasićenih masti i oko 10 procenata polinezasićenih masti. Većinu mononezasićenih masnih kiselina u svinjskoj masti čini oleinska kiselina, zdrava masna kiselina koja koristi radu srca i koja je povezana s nižim nivoom lošeg holesterola. Zanimljivo je da u svinjskoj masti ima dvostruko više oleinske kiseline nego u maslacu.

foto: profimedia
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.