DERMATOLOG TVRDI DA ZBOG OVIH NAVIKA ŽENE UBRZANO STARE: Evo kako da DUŽE zadržite mladalački izgled bez botoksa
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/TinaEngeo

ovo morate znati

DERMATOLOG TVRDI DA ZBOG OVIH NAVIKA ŽENE UBRZANO STARE: Evo kako da DUŽE zadržite mladalački izgled bez botoksa

Svi želimo da "graciozno starimo", ali očuvanje mladosti lica je donekle izazov i dešava se da često grešimo u održavanju nege kože

Objavljeno:

Prešli ste tridesetu godinu i već ste poprilično uplašeni jer ste primetili upornu boru između obrva? Ili ste, kao i vaša majka ili baka, povukli gene i skloni ste preranom starenju kože?

Mladalački izgled kože, kose i tela, je san mnogima, a postoje mnoge navike koje nam mogu “dodati” godine. Svi znamo da se metabolizam usporava vremenom, da se koža menja i nastaju bore. Zdrava ishrana, pravilna hidratacija i redovna nega se podrazumijevaju ukoliko želimo da zadržimo mladolik izgled, a dermatološkinja Tatjana Egerova upozorava na navike koje dovode do ubrzanog starenja kože.

Bore, Lice, Starenje, Podmlađivanje
foto: Profimedia

Prema njenim rečima zračenje računara ili tableta može da izazove proširene pore, bore i hiperpigmentaciju kože, poznatu kao melazma. “Melazma koja nastaje zbog ovoga se gotovo ne razlikuje od melazme izazvane ultraljubičastim zračenjem“, objasnila je doktorka i apelovala da se krema za zaštitnim faktorom nanosi i u zatvorenom prostoru.

Ona je naglasila da je jako važno da se posveti pažnja i nezi vrata i dekoltea, i da je pored onih za sunčanje, neophodno koristiti i hidratne kreme i retinol. Ona je istakla da najčešće grešimo kada trljanjamo oči rukama

“Možete oštetiti krvne sudove, što će dovesti do pojave podočnjaka i bora“, istakla je doktorka.

Ne koristite kremu za sunčanje

Poznato je da sunce izaziva prevremeno starenje kože i ozbiljno oštećuje lice kada nije zaštićeno kremom za sunčanje,a podjednako su štetne i tople kupke. Čest kontakt sa toplom vodom dovodi do oštećenja površinskog sloja kože, a takođe izaziva suhoću i iritaciju kože “, upozorava dermatološkinja i savetuje da temperatura vode treba da bude nešto viša od telesne temperature, a nakon kupanja potrebno je namazati kožu.

Česta greška u nezi kože je preskakanje upotrebe kreme za sunčanje. Stručnjaci veruju da čak i u oblačnim danima UV zraci i dalje mogu da se prenose kroz oblake, pa čak i kroz staklo, čineći vašu kožu podložnom prevremenom starenju i borama. Odlučite se za lakšu hidratantnu kremu sa zaštitnim faktorom.

Krema, Koža, Žena, Lice
foto: Rob Wilkinson / Alamy / Profimedia

Ignorišete područje oko očiju

Koža oko očiju je prirodno tanja, delikatnija i osetljivija nego na ostatku lica i brže gubi čvrstoću i elastičnost. Dakle, ovde su uvek najvidljiviji znaci starenja. Pokušajte da nabavite kremu koja je namenjena za područje oko očiju jer su oni svetlije teksture od ostalih proizvoda za lice i koža ih bolje upija.

Ne čistite lice kako treba

Ako ste dobri u redovnom pranju lica, možda nećete pomisliti da morate da se pozabavite ovim korakom u rutini nege kože. Međutim, ako ne čistite najmanje 30 sekundi ili ako koristite maramice za uklanjanje šminke, čistite lice na pogrešan način. Po ceo dan nakupljamo prljavštinu, talog, znoj na koži, ako to ne skinemo sa kože, pore se mogu začepiti i zbog toga izgledamo starije, a mogu se pojaviti i akne, kažu iz Best life vebsite.

Nanesite puder na suvu kožu

Šminka bi trebalo da poboljša naše karakteristike, ali ako preskočite hidrataciju i nanesete bazni sloj na suvu kožu, verovatno neće imati tako pozitivan efekat. Kada je koža prirodno suva, neće dobiti mnogo hrane od pudera. Pored toga, neke podloge mogu isušiti kožu kako bi zadržale mat finiš. Ne samo da će suva koža izgubiti hidrataciju, a samim tim i svoju debljinu i glatkoću, već će i fine linije i bore postati više definisane, dodajući godine vašem izgledu.

BONUS VIDEO

01:37

NAJMANJE 5 GODINA MLAĐE NAKON OVIH TRETMANA! Dr Tamara Todorović objasnila kako da zaustavimo i usporimo STARENJE

(Espreso/najzena/Slobodanka Ćorić/prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.