ŽENA SAMO NA OVAJ NAČIN DOŽIVI VRHUNAC, TRI STVARI SU BITNE ZA DOBAR SE*S: Ovo morate da znate
Ljubav, Foto: Profimedia / Jacob Lund / Alamy / Alamy /

ljubav

ŽENA SAMO NA OVAJ NAČIN DOŽIVI VRHUNAC, TRI STVARI SU BITNE ZA DOBAR SE*S: Ovo morate da znate

Ove tri stavke čine odnos sa partnerom fantastičnim!

Objavljeno:

Nova studija objavljena u časopisu "Sexuality & Culture" odredila je tri faktora koji doprinose "odličnom intimnom odnosu". Istraživači sa Sveučilišta Missouri State uradili su intervju sa 78 seksualno aktivnih učesnika različite starosti, porekla i orijentacije kako bi definisali šta seksualno iskustvo čini natprosečnim.

- Prijatelj me jednom upitao: "Šta je uopšte dobar seks? Šta čini odličan odnos? Postoji li standard za to?" To me navelo na potragu gde sam otkrila da zapravo nemamo odgovor - rekla je glavna autorka Alisia M. Valker, izvanredna profesorka sociologije za PsyPost.- Pitala sam ljude da definišu šta je dobar seks. Da li je ono što smatrate dobrim odnosom takođe izvrsno i za nekog drugog? Pa sam odlučila pokrenuti studiju i saznati.

Seks
foto: Tom Merton / Caia Image / Profimedia

Studija je pokazala da je većina ljudi u saglasnosti da orgazam, emocionalna povezanost i hemija pridonose "sjajnom seksu". Većina učesnika rekla je da su orgazmi bitan element seksualnih iskustava. Neki su se fokusirali na vlastite orgazme, dok su drugi smatrali međusobne orgazme ključnim.

Više vrhunaca je za neke najbitnije

Neke žene smatraju da je potrebno imati više vrhunaca kako bi seks smatrale "odličnim". Ipak, nije za sve isto jer za mnoge to nije presudno prema istraživanju. Iako ju je teže definisati, emocionalna povezanost bila je drugi najvažniji faktor za izuzetan seks.

Ljubav i seks

I dok su jedni sigurni da nema dobrog odnosa bez ljubavi, neki ne uzimaju to u obzir.

Šta su istraživači otkrili?

Istraživači su primetili da su polne razlike bile očigledne u tim mišljenjima, pri čemu su neke žene dale prednost emocionalnoj povezanosti nad fizičkim zadovoljstvom.

Seks
foto: West Coast Surfer / Mood Board / / Shutterstock Editorial / Profimedia

- Mnogi učesnici podelili su svoje uverenje da muškarac ulaže u orgazam svoje partnerke samo kada ulaže u nju i emocionalno. Tako su neke žene objasnile da im je emocionalna komponenta pomogla da budu dovoljno prisutne za orgazam - napisali su istraživači.

oš jedan apstraktan, ali važan faktor za "odličan seks" je hemija. Iako je nedokučiva, hemija zahteva emocionalnu i fizičku reakciju koja "ili postoji ili je nema". Učesnici su objasnili da im je hemija omogućila da zavole osobu i da joj veruju dovoljno da je "puste i budu prisutni", što im je omogućilo da se usredsrede na vlastito zadovoljstvo.

Iako je bilo nekih zajedničkih tema i razgovora, sveukupno je studija otkrila da elementi koji pridonose zadovoljavajućem seksualnom iskustvu uveliko variraju, jer je teško definisati "odličan seks". Širok raspon odgovora i faktori koje je teško definisati ukazuju na činjenicu da su seksualna iskustva duboko lična i da ih svaki partner može različito tumačiti.

- Vaša ideja o tome šta seks čini izvrsnim može se razlikovati od ideje vašeg partnera - rekla je i dodaje:

- Seks koji je dobar za vas može biti osrednji ili čak loš za vašeg partnera. I tako često ne razgovaramo jedni s drugima, ali trebali bismo. Što više otvoreno govorimo o našim seksualnim potrebama i očekivanjima, veća je verovatnoća da ćemo biti zadovoljeni.

01:34:58

MAJKE I SNAJKE SE04 SPECIJAL BLOK 20

(Espreo/Republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.