Istraži, prikaži i znanje potraži: Čeka vas naučni kamion ispred TC Ušće!
Foto: Promo

u susret najpametnijoj noći

Istraži, prikaži i znanje potraži: Čeka vas naučni kamion ispred TC Ušće!

Naučni kamion biće ispred TC Ušće od 6. do 10. jula i kroz radionice i tribine prikazaće samo delić onoga što vas očekuje na 30. septemra na Noći istraživača
Objavljeno: 18:13h

Poslednjeg dana, 10. jula, u Naučnom kamionu od 16 pa do 22 časa biće obeležen Dan nauke.

Sa volonterima iz Vikimedija Srbije posetioci će učiti kako se piše članak za Wikipediju, trenutno najveću enciklopediju znanja, kako se članak uređuje i zašto je bitno otvoreno znanje i otvorena nauka.

U EU ćošetu biće predstavljeni EU programi razmene koji se nude đacima, studentima i istraživačima. Ovaj put, u saradnji sa DAAD fondacijom, predstavljamo program razmene i mobilnosti koji nudi Nemačka.

foto: Promo

Koordinator jednog od projekata Noći istraživača u Srbiji je Institut za biološka istraživanja „Siniša Stanković“ sa partnerima: Prirodno matematičkim fakultetom iz Niša, Centrom za promociju nauke i Zavodom za zaštitu spomenika kulture iz Kragujevca.

Noć istraživača finansirana je iz programa „HORIZON 2020“ koji predstavlja najveći program Evropske unije za istraživanje i inovacione delatnosti, a u okviru pod-programa Marija Sklodovska Kiri.

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.