BEOGRAD OVE SUBOTE NIJE SPAVAO: Održana 14. Noć muzeja (FOTO)
Foto: Promo

kulturna insomnija

BEOGRAD OVE SUBOTE NIJE SPAVAO: Održana 14. Noć muzeja (FOTO)

Zemlja partner ovogodišnje Noći muzeja bile je Republika Koreja koja je predstavila splet tradicije, mode i umetnosti kroz ručno šivene haljine, koje je kreirala umtenica He Sun Li

Objavljeno:

Deo Viasat History neispričanih priča, Laboratorija za antropologiju Instituta za anatomiju, ekskluzivno je otvorena za javnost samo u Noći muzeja, odje publiku drevnim urgentnim centrom koji je predstavio autentične rimske hirurške instrumente, paleopatološke kolekcije i u njima kosti stare nekoliko vekova, povrede na kostima iz perioda antike, srednjeg veka i Drugog svetskog rata. Pitali smo Beograđane na ulici koju muziku slušaju u tom trenutku. Ovo su odgovori (VIDEO)

Doktorova kula, najstarija psihijatrijska ustanova u regionu, gde su posetioci imali priliku da se upoznaju sa ličnim pričama dva velikana koji su život posvetili proučavanju ljudske psihe - Frojdu i Jungu.

Svoju osamdeset godina dugu istoriju, ekskluzivno u Noći muzeja, predstavio je Beogradski sajam i to sveobuhvatnom izložbom o „mestu koje je video ceo svet“, „krivi toranj beogradski“, kako je nazivana Crkva Sv. Ante Padovanskog, bio je jedna od najposećenijih lokacija u beogradskoj Noći muzeja a o susretima Karađorđevića i Nikole Tesle posetioci su slušali u magičnom ambijentu Dvora.

Manifestacija je održana i na 20 lokacija u Nišu a među najposećenijim bio je Narodni muzej Niš koji je predstavio kolekciju srpskog slikarstva, među kojima su dela Paje Jovanovića, Stevana Todorovića, Đorđa Krstića, Uroša Kneževića i drugih.

Noć Muzeja počela je u 5 sati i posetioci 43 grada i mesta Srbije imali su priliku da uživaju u postavkama sve do 1 iza ponoći.

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.