BILI SU NAJVEĆE LEGENDE SFRJ, A ONDA SU TRAGIČNO NASTRADALI! Misteriozne i nasilne smrti naših glumačkih legendi
Foto: Printscreen

Nisu zaboravljeni

BILI SU NAJVEĆE LEGENDE SFRJ, A ONDA SU TRAGIČNO NASTRADALI! Misteriozne i nasilne smrti naših glumačkih legendi

Njih smo voleli u mnogobrojnim ulogama koje su tumačili. Plakali, smejali se i radovali kada ih ugledamo na malim ekranima u brojnim filmovima i serijama, ali i na daskama koje život znače
Objavljeno:
foto: Profimedia

Bekim Fehmiju najveći jugoslovneski glumac svih vremena. Mnogi su govorili da je bio veliki glumac i veliki čovek, velika spona između Srba i Albanaca. Na listi njegovih bioskopskih i televizijskih uloga nalazi se preko 45 naslova. Često je igrao u evropskim produkcijama, naročito u Italiji, a oprobao se i u američkoj kinematogafiji. Fehmiju se povukao iz javnog života krajem 80-ih godina zbog loše situacije u zemlji. Objavio je svoju knjigu uspomena "Blistavo i strašno" 2001. godine. Svoj život okončao je tragično 15. juna 2010. godine u Beogradu, kada je iz pištolja koji se vodio na njegovo ime puca sebi u usta. Fehmiju je sam odlučio o svom kraju. Poslednjih meseci nije se dobro osećao. A kao sjajan glumac smatrao je da je završio i umetničku karijeru. Porodici je napisao da ih voli i zamolio za tišinu, bez oglašavanja. Sahranjen je u 74. godini.

foto: Printscreen

Predrag Laković bio je jedan od najpoznatijih jugoslovnenih glumaca, ali kao što je bio na filmskim rolama povučen, takav je bio i privatno. Bio je veliki boem, individualac, samotnjak, povučeni sanjar, zamišljeni pecaroš sa Mrtve Tise. Udavio se upravo na Tisi kod Čuruga, gde je imao vikendicu na Bisernom ostrvu, na kojoj je provodio mnogo vremena. Njegovo telo pronašli su lokalni alasi, a tada su se mogle čuti priče da je u smrt otišao samovoljno. Bio je stariji od svog brata blizanca Dragana Lakovića 5 minuta i lakši 2 kilograma, jedva je preživeo, ali je nadživeo brata. Uloge kao što su ujka Kosta u "Boljem životu", kao i na stotine drugih obeležile su njegovou karijeru. Nastradao je u 68. godini života.

foto: Printscreen

Slobodan Đurić bio je najomiljeniji jugoslovenski glumac. Tragično je izgubio život 22. decembra 1976. godine, vraćajući se sa priredbe u zemunskoj kasarni povodom Dana armije. Imao je 32 godine. S njim u kolima bio je i ton majstor Dragoslav Tošić, koji je takođe poginuo vozeći kroz neosvetljenu ulicu, probili su bankinu i sleteli u provaliju. Mala je uteha što je pet godina kasnije, Vrhovni sud Srbije doneo presudu kojom su za smrt dvojice ljudi proglašeni krivim Grad Beograd i "Beogradput". Mnogi ga pamte po ulogama u seriji "Više od igre", "Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo" kao i u mnogim pozorištnim predstavama.

(Espreso.co.rs/Blic)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.