ŠTA TI JE SUDBINA: Na filmu se nisu razdvajali, a onda su umrli na isti dan! (VIDEO)
Foto: Espreso ilustracija, Printscreen/Youtube

verovali ili ne

ŠTA TI JE SUDBINA: Na filmu se nisu razdvajali, a onda su umrli na isti dan! (VIDEO)

Neverovatna igra sudbine
Objavljeno:

Nije imao problem s tim - jednom prilikom je navodno izjavio kako bi voleo da ostane upamćen kao glumac koji u karijeri nije dobio nijednu nagradu.

- Da, mislim da se Žika (ne mogu ga ni sada zvati krštenim imenom jer ga je njime, koliko mi je poznato, malo ko oslovljavao a, potom, u srpskoj pozorišnoj tradiciji uvrežilo se to tepanje, prisvajanje glumaca) upravo tako osećao a znam da ga je beogradski pozorišni milje u vreme mog ulaska u pozorište takvim i smatrao: narodnim glumcem.

- Razlika je bila samo u tome što se Žika time ponosio a što smo mi taj kvalifikativ upotrebljavali pomalo pežorativno... Žika je svoj privatni nadimak pozajmio svom estradnom liku ("Žika i Živka" u Selu veselom), odatle i rašireno uverenje da se sa njim poistovećuje. Verovatno je zato i u pozorištu Milenković doživljavan kao "Žika", prostodušni srpski seljak, dobrodušni hedonista ali vispreni, lukavi komentator života okolo - naveo je Miloš Lazin, reditelj, dramaturg i glumac.

Milenković je preminuo je na današnji dan 2008. godine. Imao je 80 godina.

Neobična slučajnost je da je šest godina kasnije, takođe 18. marta, u 82. godini preminuo i Dušan Poček, kojeg su kolege znale kao "doktora", a mlađa publika kao "sajber penzionera".

(Espreso.co.rs/Blic)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.