NEVEROVATNA DIRLJIVA LJUBAVNA PRIČA! Rasplakaće vas ISTINA koja stoji iza imena Slobode Mićalović (VIDEO)
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

istorija koja se pamti

NEVEROVATNA DIRLJIVA LJUBAVNA PRIČA! Rasplakaće vas ISTINA koja stoji iza imena Slobode Mićalović (VIDEO)

Ljubavna priča koja stoji iza imena naše poznate glumice je stvorena za film, ali će vas sigurno pogoditi
Objavljeno:

- Jednom je Miroslav otišao kod Lole da nešto dogovore i tada je sa sobom poveo Slobodu, koja je imala 19 godina. Od prvog susreta je počela ljubav, velika i predivna - ispričala je Milica Trajković, Slobodina sestra i jedina preživela članica porodice.

foto: Facebook

Razdvojio ih je Drugi svetski rat. Lola je otišao na front, a Sloboda u Vrnjačku banju, jer je on smatrao kako Beograd nije bezbedan, a da je Boda previše nežna da bi s partizanima išla kroz rovove. Tokom borbe, Lola joj je poslao dirljivo pismo, koje nažalost nikad nije stiglo do Slobode.

"Najdraža, jedina moja!

Pišući ovo pismo ja se pouzdano nadam - optimista sam kao i uvek - da te ono nikada neće stići već da ćemo se nas dvoje videti i uvek ostati zajedno. Jer ovo pismo je zato i pisano.

...

U mom životu postoje samo dve stvari: moja služba našem svetom cilju i moja ljubav prema tebi, najmilija moja. Našu sreću i život koji smo hteli nismo, kao i milioni drugih, mogli ostvariti izolovano, već preko naše borbe i naše pobede. I zato su te dve stvari u suštini, u meni samom, jedno.

...

Ako primaš ovo pismo - ako, dakle, ja ne doživim taj veliki čas, nemoj mnogo tugovati najdraža! U svetu u kome budeš tada živela naći ćeš, uvek živ, najbolji deo mene samog i svu moju ljubav prema tebi.

...

I želim da nikada ne dobiješ ovo pismo, već da zajedno s tobom dočekam veliki čas pobede."

Tako je i bilo. Pismo nikada nije stiglo do Slobode, već je nesrećom završilo u rukama beogradske policije. Bodu su priveli i dugo je primoravali da napiše pismo Loli, kako bi mu ušli u trag. Na to nikada nije pristala.

Na osnovu tog pisma grupa "Korni" je napravila i pesmu.

Nakon skoro pet meseci mučenja u logorima, Sloboda je ugušena 9. maja 1942. godine u gasnoj komori logora Banjica, zajedno s ocem Svetolikom, majkom Milenom, bratom Miroslavom i sestrom Verom. Da uživa u slobodi nije stigao ni Lola. Poginuo je novembra 1943.

(Espreso.co.rs/Noizz.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.