Kako upropastiti ili spasiti Bajagu za 5 minuta? Kad zapevaju Gudroslav i Bjesomar MOJE DRUGOVE, a tek ON...
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Pakao

Kako upropastiti ili spasiti Bajagu za 5 minuta? Kad zapevaju Gudroslav i Bjesomar MOJE DRUGOVE, a tek ON...

Bajagine pesme su toliko dobre, da niko ne može da ih upropasti. Dobro, skoro niko...
Objavljeno:

Bjesomar ft Osman Ahmed – Godine prolaze

Možda bi ova pesma bila i na drugom mestu, ali ipak je Čorbina Užasno mi nedostaje dobila značajnije mesto u ovom mash-upu, gde su Godine prolaze iskorišćene samo tekstualno. I pored toga, ne možemo da ne istaknemo projekat pevača Bjesova, koji nam je predstavio mnogo dobrih i neočekivanih obrada, pa tako rešio da nam da i svoje viđenje Bajage. A i kad smo već kod bendova ovakvog usmerenja, ne mogu a da se ne otmem utisku da je Bjesovima srodni Block Out, tu i tamo malo kraducnuo nekog uticaja. Šteta pa su se raspali, jer sam baš želeo da čujem Mitu kako na Vranjkovićevu gitaru peva npr. maloprepomenuti Ruski voz.

Gudroslav – Nekad Me Nema (Feat. Daki BD)

Ni ovo tehnički nije obrada, već su delovi pesme Ti se ljubiš na tako dobar način iskorišćeni kao semplovi, ali Bajagin lik u spotu i cela atmosfera žurke koju prenose članovi rep skupine Bombe devedesetih, doveli su do toga da najveći hit sa albuma Gudroslavija 2, zauzme ovoliko visoko mesto. A i najsvežija je pesma. A i ovde, za razliku od Bajaginih tekstova, ne morate da jurcate reference na drogu, sve je jasno.

Trula Koalicija – Alkoholičarka

Čim je do sada niste videli, valjda ste mogli da pretpostavite da će biti na prvom mestu. A na koje bismo inače mogli da postavimo ovu verziju Bajagine Tišine, koja svu elegičnost originala (ili sve opet ima veze sa drogom) pretvara u pankerski sentimentalnu odu gospođi koja na kraju svoje alkoholičarske karijere riknjava od četiri kile konjaka. Kontroverzni pankeri iz Gornjeg Milanovca očigledno su baš voleli Momčila, pa su nam priuštili i obradu Verujem, ne verujem.

Lošim obradama se nećemo previše baviti, ali čisto da vas opomenemo na vreme da, ukoliko se negde sretnete sa njima, možete da dobijete napad ludila i mržnje prema zlotvorima koji su rešili da unakaze vaše omiljene Bajagine pesme.

A da. Ima i ovo.

(Espreso.co.rs/Tegla)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.