Snima se FILM O BIJELOM DUGMETU! Sin srpske legende igra Bregu! Ko su kandidati za ostale uloge? (FOTO) (VIDEO)
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

kultni bend na velikom platnu

Snima se FILM O BIJELOM DUGMETU! Sin srpske legende igra Bregu! Ko su kandidati za ostale uloge? (FOTO) (VIDEO)

- Grupa takvih razmera u istoriji bivše Jugoslavije zaslužuje igrani film, jer do sada takvog nije bilo - ističe zagrebački reditelj Igor Šeregi
Objavljeno: 11:47h

- Čini mi se da je "Bijelo dugme" bila grupa koju su svi voleli da mrze. Imala je daleko najveću bazu fanova u Jugoslaviji, ali su ih svi osporavali. Svaki put kada bi Brega menjao pevače, činilo im se da je sa grupom gotovo. Zanimljivo je povući paralelu s početka sedamdesetih do raspada grupe, koji baš nije vezan za datum, ali je vrlo blizu sa datumom raspada bivše Jugoslavije - dodaje reditelj.

Smatra da će rad na ovoj priči biti dosta produkcijski zahtevan. U tome mu dosta pomaže producent Ivan Kelava, koji trenutno živi u Londonu, a smatra ga najvećim živim fanom "Dugmeta". Kada je reč o glumačkoj postavi, jednu od uloga mogao bi da dobije Marko Janketić, sin legendarnog glumca Miše Janketića.

foto: Marina Lopičić

Najlepši glas

- Marko je radio sa mnom na filmu "ZG 80" i mislim da je to glumac koji ima najlepši glas. Bio sam na nekim karaokama u Pančevu kada je Marko pevao sevdah. To je zvučalo predivno, ljudi su plakali. Samo ne mogu da se odlučim, fizički me najviše podseća na Bregu, ali bih iskoristio njegov glas, pa bih voleo da napravim Bebeka od njega. Iz Hrvatske bih hteo Gorana Bogdana i mislim da bi dobro savladao naglaske. A ne znam previše mlađih bosanskohercegovačkih glumaca, tako da bih napravio neki kasting. Iz Srbije bih u projektu još voleo da vidim Nikolu Rakočevića, ali, s obzirom da loše peva, možda bi mogao da igra Ipeta - otkriva Igor i dodaje da mu je najzagonetniji Goran Bregović, uvek na granici tajanstvenog, decentan, ne zaleće se, ne preteruje...

Dilema za kraj

- Jedini problem koji imam u sklapanju filma je kraj. Dvoumim se između poslednje turneje iz 1988. godine, koja je prekinuta jer je Alen Islamović imao zdravstvenih problema, ili možda sa tragičnom Ipetovom sudbinom 1994. godine. Ili taj poetski kraj njihovog ponovnog okupljanja - ističe Šeregi.

(Espreso.co.rs / Avaz)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.