JEDINSTVEN PERFORMANS U BEOGRADU: Natali Štirniman i Stefan Stojanović u U10 (FOTO) (VIDEO)
Foto: Espreso.co.rs

plod umetničke saradnje

JEDINSTVEN PERFORMANS U BEOGRADU: Natali Štirniman i Stefan Stojanović u U10 (FOTO) (VIDEO)

- Ovde smo imali period istraživanja u kojem smo našli neke druge materijale odavde, iskombinovali ih i razvili u drugi deo triptiha - kaže za Espreso Stefan Stojanović
Objavljeno: 19:15h
foto: Espreso.co.rs

- Ovde smo imali period istraživanja u kojem smo našli neke druge materijale odavde, iskombinovali ih i razvili u drugi deo triptiha - kaže Stefan, i dodaje - Projekat je još uvek u toku. Videćemo šta će se desiti sledeće!

foto: Espreso.co.rs

Performans duo Natali Štirniman (1990, Švajcarska) i Stefan Stojanović (1993, Srbija) zajednički stvara od avgusta 2015. godine. Prvi projekat su ostvarili u toku desetonedeljnog internacionalnog performans projekta "Bauštele: Balkanski hram" (Cirih-Beograd-Priština).

foto: Espreso.co.rs

Njihovu umetničku praksu odlikuje istraživanje iskustva i situacija iz svakodnevnog života. Prostorno specifični performans je njihov način izražavanja, koji stalno razvijaju. Njihov rad uključuje objekte i instalacije koje kroz performans doživljavaju modifikaciju nezavisno od performativnog dela.

foto: Espreso.co.rs

Njihov interes se takođe fokusira na geopolitičkoj distanci koja oblikuje njihov rad i način stvaranja kao kolektiva. Karakteristično za njihov rad je da svaki performans izvode samo jednom.

"Triptih performans" je realizovan uz podršku Ambasade Švajcarske u Srbiji. Ambasador Švajcarske u Srbiji Filip Ge bio je u prvom redu publike, i sa interesovanjem je posmatrao performans.

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.