OVO JE ISTINA O POREKLU BORISA MALAGURSKOG! Objavio je to javno, ZANEMEĆETE KAO NIKAD DO SAD
Foto: Privatna arhiva

jeste li znali?

OVO JE ISTINA O POREKLU BORISA MALAGURSKOG! Objavio je to javno, ZANEMEĆETE KAO NIKAD DO SAD

2010. godine, dnevne novine Politika dale su Malagurskom nadimak "srpski Majkl Mur", koji su prihvatili mnogi drugi mediji

Objavljeno: 14:08h

Boris Malagurski srpsko-kanadski je filmski režiser, producent, scenarista, televizijski voditelj i aktivist, poznat po nadimku "srpski Majkl Mur".

Boris, sin prof. dr Branislava Malagurskog i Slavice Malagurski, odrastao je u Subotici, na severu Srbije. U intervjuu za praški kulturni i politički magazin Literární noviny, Boris Malagurski je rekao da njegovo poreklo potiče iz poljskog grada Mała Góra, dodavši da se u 17. veku vojnik iz tog grada borio pod komandom Jana III. Sobjeskog protiv Turaka u bici kod Sente i nakon toga odlučio da ostane u Subotici.

2005. godine je emigrirao je u Kanadu i napravio dokumentarni film o svom odlasku iz Srbije koji je nazvao The Canada Project. Film je prikazan na Radio-televiziji Srbije u okviru emisije Mire Adanje-Polak. U Kanadi je Malagurski organizovao proteste protiv proglašenja nezavisnosti Kosova 2008. godine i dobio je podršku kanadskog novinara Scott Taylora i irske diplomatkinje Mary Walsh u pravljenju dokumentarnog filma o ljudskim pravima na Kosovu.

Boris Malagurski
foto: Filip Plavčić

2010. godine, dnevne novine Politika dale su Malagurskom nadimak "srpski Majkl Mur", koji su prihvatili mnogi drugi mediji.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.