Umetnost u javnom prostoru: Međunarodni dan posvećen savremenoj skulpturi
Foto: Vrt skulpture

21 država, 70 lokacija

Umetnost u javnom prostoru: Međunarodni dan posvećen savremenoj skulpturi

Širom Evrope publika može da poseti različite izložbe i događaje, i da prati panel diskusije, predavanja, radionice i razgovore sa umetnicima. U Umetničkom paviljonu "Cvijeta Zuzorić" biće prikazane skulpture brojnih domaćih umetnika
Objavljeno: 09:33h

Milica Ružičić će predstaviti svoj doktorski umetnički projekat Dolap, a Nevena Popović će govoriti o XIV međunarodnom forumu "Oblikovanje prirode: eko art, land art i bio art" i prikazaće deo kolekcije Middelheim muzeja u Antverpenu.

foto: Dolap / Milica Ruzičić

Širom Evrope publika zainteresovana za ovaj vid umetnosti može posetiti različite izložbe i događaje, pratiti panel diskusije, predavanja, radionice i razgovore sa umetnicima. Događaji se organizuju u umetničkim ateljeima, muzejima, galerijama, parkovima skulptura, fondacijama i produkcionim centrima. 70 evropskih mesta - rekordan broj učesnika - a publika koja bude posetila neka od ovih dešavanja može sresti protagoniste i saznati kako nastaje savremena skulptura.

Svi učesnici na svih 70 događaja povezani su virtuelno i u mogućnosti su da razmene utiske uživo na "Živoj galeriji" ovog događaja. Fotografije i komentari postavljeni na mrežama mogu da prate svi posetioci u 21 državi.

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.