7 VELIČANSTVENIH: Najbolji evropski dokumentarci stižu u Sava Centar (VIDEO)
Foto: Youtube printscreen

od 1. do 7. februara

7 VELIČANSTVENIH: Najbolji evropski dokumentarci stižu u Sava Centar (VIDEO)

Čak četvorica najznačajnijih evropskih dokumentarista dolaze sa svojim najnovijim zadivljujućim ostvarenjima u Beograd
Objavljeno: 18:35h

Za sve one koji su zavoleli Oskarom nagrađeni "Sjaj" sa Džefrijem Rašom stiže prilika da upoznaju stvarnog junaka neverovatne priče tog filma – legendarnog pijanistu Dejvida Helfgota. "Hello I Am David – Putovanje sa Dejvidom Helfgotom" je vrhunsko bioskopsko uživanje u filmu, muzičkim interpretacijama, ali najviše od svega u harizmatičnom junaku.

Veliki podvig belgijskog autora Žeroma le Mera, koji nas je 2013. vodio na visove planina u Maroku, ostaviće bez daha kada nas bude uveo zabranjene prostore jedne od čuvenih bolnica u Parizu u kojoj se vodi neočekivana, bespoštedna bitka, a doktore kosi jedna od pošasti modernog doba.

Festival zatvara najveće prošlogodišnje dokumentarističko iznenađenje. Film koji podseća na kultno ostvarenje "Društvo mrtvih pesnika" u ambijentima koledža iz Harija Potera – prvi irski dokumentarac koji je izborio mesto u glavnoj selekciji najvećeg svetskog festivala dokumentarnog filma u Amsterdamu i koji upravo nastavlja svoj sjajni pohod na "Sandensu".

"In loco parentis" je ostvarenje irskog autorskog para, Niase Ni Kinon i Dejvida Rejna, napravljeno u duhu najboljih filmova o školi, učiteljima i đacima.

Festival traje do 7. februara.

BONUS VIDEO: Espreso.co.rs sa Zonom i Manetom

(Espreso.co.rs / Agrencije)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.