Vera koja traje: Izložba Pravoslavlje u Svetoj zemlji u galeriji Progres (FOTO)
Foto: Dafna Tal

duh skrivenih mesta

Vera koja traje: Izložba Pravoslavlje u Svetoj zemlji u galeriji Progres (FOTO)

Izložba, prva je u nizu događaja kojima se obeležava 25. godišnjica obnavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Izraela, biće predstavljena od 24. januara do 5. februara
Objavljeno: 13:37h

Kroz seriju izuzetnih fotografija, ona je uhvatila sa neverovatnom jasnoćom, ne samo lica članova pravoslavnih zajednica, već i, uz duboko razumevanje suštine pravoslavlja, i sam duh tih skrivenih mesta, retko pristupačnih javnosti.

Otvarajući prozor u ovaj hermetički svet, fotografije u isto vreme odaju počast snazi i istrajnosti pravoslavne vere u njenom prirodnom okruženju: Jerusalimu i Svetoj zemlji, večnom domu Hrišćanstva gde je sve počelo.

foto: Dafna Tal

Dafna Tal živi i radi u Jerusalimu kao profesionalna fotografkinja, specijalizovana za kreativne i dokumentarne projekte. Profesionalnu karijeru započela je nakon studija u Školi međunarodnog centra za fotografiju u Njujorku (2006). Nakon što je diplomirala, stekla je evropsku diplomu iz oblasti menadžmenta kulturnih projekata Asocijacije Marsel Hikter u Finskoj, Kipru i Grčkoj (2009).

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.