SLETEO JE U PROVALIJU DUBOKU 50 METARA: Na današnji dan je poginuo glumac kojeg je OBOŽAVALA JUGOSLAVIJA! (FOTO) (VIDEO)
Foto: yugopapir.com

imao je samo 32 godine

SLETEO JE U PROVALIJU DUBOKU 50 METARA: Na današnji dan je poginuo glumac kojeg je OBOŽAVALA JUGOSLAVIJA! (FOTO) (VIDEO)

- Dovoljna je mala nesmotrenost, pa da se u jednoj sekundi spoje život i smrt. Na taj način iz naše kulture nestao je glumac koga smo svi voleli. Vest o smrti Slobodana Đurića bila je toliko neverovatna i stravična u svojoj neumoljivosti da u nju u prvi mah nismo poverovali...
Objavljeno: 10:33h

U pauzi predstave glumci su u salonu doznali za strašnu vest

Đurića uspeh nije zaneo. Pred njim je bilo sve široko, ravno i svetlo. Sve mu je bilo milo i lepo. Nekoliko dana pre tragedije bio je na ručku kod svog kolege Ivana Bekjareva. Zračio je zadovoljstvom čoveka koji je uspeo. On je osećao da ga na ulici, u trgovinama ljudi pozdravljaju pogledima, da ga prepoznaju i vole i rekao je:

- Ivane, mogu da kažem da su mi se ostvarile sve želje. Baš mi sve ide od ruke. Srećan sam!

Smrt traži i dolazi po čoveka najčešće i kad je zadovoljan sobom i životom. Zaustavila je život glumca koji je na najlepši način bio tako čest gost u našim domovima.

Neke njegove uloge sa malog ekrana, na primer, "Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo", pamtiće se dugo. Na taj način Đurić se uselio u srca miliona gledalaca i zato je njegova prerana smrt primljena kao nemilostivi udar sudbine koji je pogodio i sve nas, poštovaoce njegove glume.

Te kobne večeri u Jugoslovenskom dramskom pozorištu davala se komedija "Naslovna strana". U pauzi predstave glumci su u salonu doznali za strašnu vest. Svi su zanemeli. Nisu znali šta će sa sobom. Trebalo je nastaviti predstavu, ali, kako?

Srce im se lomilo, snaga nestajala. Zar igrati komediju u času kada su saznali da im je hladna smrt otela kolegu koga su toliko voleli. Ali, glumački poziv ne priznaje slabosti i odlaganja: predstava je morala da se odigra.

U grču, sa suzama u očima Svetlana Bojković, Olga Spiridonović, Zoran Ristanović, Gojko Šantić, Milan Gutović i ostali glumci govorili su svoj tekst, igrali tužni i napeti.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.