SLETEO JE U PROVALIJU DUBOKU 50 METARA: Na današnji dan je poginuo glumac kojeg je OBOŽAVALA JUGOSLAVIJA! (FOTO) (VIDEO)
Foto: yugopapir.com

imao je samo 32 godine

SLETEO JE U PROVALIJU DUBOKU 50 METARA: Na današnji dan je poginuo glumac kojeg je OBOŽAVALA JUGOSLAVIJA! (FOTO) (VIDEO)

- Dovoljna je mala nesmotrenost, pa da se u jednoj sekundi spoje život i smrt. Na taj način iz naše kulture nestao je glumac koga smo svi voleli. Vest o smrti Slobodana Đurića bila je toliko neverovatna i stravična u svojoj neumoljivosti da u nju u prvi mah nismo poverovali...
Objavljeno: 10:33h

Đurićev uspon u Jugoslovenskom dramskom pozorištu je nezapamćen. Nikada u modernom teatru jedan mlad glumac nije za tako kratko vreme uspeo da odigra toliko uloga kao Đurić.

- Da mi je neko rekao da Jugoslovensko dramsko pozorište mora da nestane sa lica zemlje i da se iz te nevolje može spasti samo jedna ličnost, ja bih uzviknuo: ostavite Slobodana Đurića - tako nam je vlastiti očaj iskazao Milisav Mirković, upravnik Jugoslovenskog dramskog pozorišta. - Naša kuća takav gubitak ne može da nadoknadi!

Đurić je bio jedan od stubova mnogih naših predstava. "Mister dolar", "Veseli dani ili Tarlekinova smrt", "Dundo Maroje", "Vasa Železnova" gotovo su nezamislivi bez njegovih ostvarenja. Nije imao alternacije.

foto: yugopapir.com

On je atletski lako nosio svoj sve bogatiji opus uloga. Đurić je, uz Nikolu Simića, u srcu našeg repertoara. Ovih dana je dobio i dve nove uloge: u "Zidanju", Svetozara Vlajkovića, i "Domu gospodnjem", Džemsa Boldvina.

Radovao se kao i uvek novom zadatku. Ko je od nas mogao da pomisli da ih neće ostvariti...

Na velikom jarbolu ispred zgrade Jugoslovenskog dramskog pozorišta vije se velika crna zastava. Nedavno je umro Milivoje Živanović, takođe eminentan član te kuće.

Novi udarac je još teži jer je u pitanju čovek koji je tek navršio 32 godine.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.