APPLE NAPRAVIO "AL BROŠ" KOJI OD VAŠE ŠAKE PRAVI KOMPJUTER: Mobilni TELEFONI sada postaju PROŠLOST (VIDEO)
Naomi Kembel, Foto: Profimedia

ZANIMLJIVO

APPLE NAPRAVIO "AL BROŠ" KOJI OD VAŠE ŠAKE PRAVI KOMPJUTER: Mobilni TELEFONI sada postaju PROŠLOST (VIDEO)

Naučne inovacije dostigle sui neki novi nivo

Objavljeno:

Nekadašnji vlasnici kompanije "Apple" napravili su bedž koji od šake pravi male kompjuter koji se koristi za komunikaciju. Osnova ove inovacije je veštačka inteligencija.

Tehnologija toliko rapidno napreduje da smo svakog dana svedoci neke zanimljive novotarije. Tako je za vikend kompanija "Humane", koju su osnovali bivši rukovodioci kompanije Apple, prestavila prvi AI bedž (eng. AI Pin) za odeću koji je neka vrsta prenosnog asistenta koji koristi veštačku inteligenciju.

AI bedž je zvanično predstavljen na modnoj reviji u Parizu (Humane x Coperni) a prošetala ga je niko drugi do zanosna Crna Gazela. "Naomi Kembel je prva osoba van kompanije koja je nosila uređaj u javnosti, uoči njegove potpune premijere 9. novembra“, napisao je "Humane".

Kompanija opisuje ovaj gedžet kao "prenosivi uređaj i softversku platformu bez ekrana napravljenu za primenu veštačke inteligencije". On je opremljen mini-projektorom koji se nalazi kao zamena ekrana pametnog telefona, zajedno sa kamerom i zvučnikom. Može da obavlja funkcije poput optičkog prepoznavanja koje pokreće veštačka inteligencija.

"Humane" se prvi put pohvalio mogućnostima AI bedža na konferenciji Ted Tal još u maju koju je vodio suosnivač Imran Ćaudri, koji je ranije radio na korisničkom interfejsu za iPhone.

Prva ljubav čoveka i četbota krunisana brakom: Ne mogu da živim bez nje, sve radimo zajedno, samo ona me razume u potpunosti

Iako je sam uređaj bio skriven od posmatrača, Imran je pokazao razne funkcije koje su izgledale kao da su iz naučno fantastičnog filma, uključujući mogućnost preuzimanja poziva dok projektujete detalje na šaci svoje ruke.

Takođe se razmetao sposobnošću AI bedža da prevede engleski na francuski koristeći AI prevod, i to njegovim sopstvenim glasom. Još jedan trik je bio sažetak vesti i informacija koje ste možda propustili za taj dan.

Ostale informacije su manje jasne, na primer kako se uređaj povezuje na internet, budući da se ne uparuje s pametnim telefonom. I osim činjenice da vas oslobađa od nošenja, teško je uočiti prednost u odnosu na tipičan pametni telefon.

U svakom slučaju, saznaćemo više kada bude u potpunosti predstavljen sledećeg meseca, 9. novembra.

Bonus video: USPEO JE DA UĆUTKA BIL KLINTONA, A ZBOG NAOMI KEBEL JE MOGAO DA ZAVRŠI U ZATVORU! Ko je Goran Dželatović koga se mnogi plaše?

01:02

USPEO JE DA UĆUTKA BIL KLINTONA, A ZBOG NAOMI KEBEL JE MOGAO DA ZAVRŠI U ZATVORU! Ko je Goran Dželatović koga se mnogi plaše?

(Espreso/24Sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.