Uzbuđenje raste: Apple uskoro prikazuje novi iPhone
Promo, Foto: Promo

promo

Uzbuđenje raste: Apple uskoro prikazuje novi iPhone

Apple je u avgustu premašio očekivanja kada je objavio da je uslužni sektor porastao za 8%

Objavljeno:

Apple je ove godine ostvarivao dobre, ali ne i nezaboravne rezultate, sa rastom akcije od 38% do sada. Iako su berze bile uzbuđene zbog novootkrivenog potencijala veštačke inteligencije, glavni focus je bio na kompanijama koje su u direktnoj vezi sa ovom tehnologijom, kao što su Nvidia i Microsoft – a neki akcionari su ignorisali činjenicu da Apple već godinama razvija mašinsko učenje i ne planira da stane.

KapitalRS, za sve koji su zainteresovani da nauče kako da trguju cenom akcija Apple-a putem interneta (takozvani finansijski ugovor za razliku, engl. CFD) ili jednostavno žele da prošire svoje znanje, pripremio je besplatni vodič “Kako trgovati cenom akcija”. Vodič je prilagođen svim nivoima znanja i možete ga preuzeti preko linka ispod.

Besplatni vodič “Kako trgovati cenom akcija” preuzmite ovde.

Ipak, Apple zna kako da privuče pažnju investitora, a otkrivanje najnovijeg iPhone-a svakako neće proći ispod radara. Kompanija će 12. i 13. septembra prikazati svoj najnoviji proizvod, iPhone 15, kao i novi Apple Watch model i poslednji iPad mini. Era Stiv Džobsa možda se završila, ali iPhone je i dalje neprikosnoven po profitu, sa 48,5% udela u ukupnom prihodu kompanije.

Uvaženi Wedbushov analitičar, Den Ajvs, procenjuje da oko 250 miliona iPhone-a širom sveta nisu zamenjeni u protekle četiri godine, a prosečan korisnik ovog uređaja prelazi na novi model svake dve ili tri godine. To znači da bi zanimanje za novi model moglo biti ogromno.

Besplatni vodič “Kako trgovati cenom akcija” preuzmite ovde.

Apple je u avgustu premašio očekivanja kada je objavio da je uslužni sektor porastao za 8%. Ova oblast trenutno zauzima drugo mesto po profitu, iako u nekim odsecima nije ostvarila rezultate u skladu sa prognozama. Izvršni direktor Apple-a, Tim Kuk, naglasio je da su veštačka inteligencija i mašinsko učenje deo praktično svakog proizvoda kompanije.

Investicione banke su optimistične i smatraju da će cena akcije Apple-a nastaviti sa rastom. JP Morgan prognozira cenu od 215 dolara, dok Citigroup očekuje rast od oko 34% na 240 dolara.

Besplatni vodič “Kako trgovati cenom akcija” preuzmite ovde.

Izvori: MarketWatch, Statista, Yahoo News, CNBC, The Independent, Benzinga

Ovaj tekst je pripremljen i odobren od strane investicionog savetnika, Svetislava Milutinovića, zaposlenog u Kapital RS Inc. a.d. Beograd, Severni bulevar 6, investicionog društva pod nadzorom Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije, broj dozvole: 5/0-02-672/18-16.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.