Novo iznenađenje: Apple počinje proizvodnju sopstvene grafike!
Foto: AP

budućnost tehnologije

Novo iznenađenje: Apple počinje proizvodnju sopstvene grafike!

Apple planira da prekine saradnju sa kompanijom koja im proizvodi grafičke čipove, te da pokrene samostalnu proizvodnju istih
Objavljeno:

Postoji jedna moguća prepreka planovima koje pravi Apple. Imagination veruje da su veoma male šanse da kalifornijski džin može da razvije novu grafičku arhitekturu bez zadiranja u njihove patente.

"Apple nije predstavio nikakve dokaze da potvrdi svoje tvrdnje da mu više ne treba Imagination-ova tehnologija, bez kršenja Imagination-ovih patenata, intelektualne svojine i poverljivih informacija. Ove dokaze je Imagination tražio ali je Apple odbio da ih pruži."

foto: Filip Plavčić

"Dalje, Imagination veruje da bi bio ekstremno veliki izazov da dizajniraju potpuno novu GPU arhitekturu od samog početka bez kršenja prava intelektualne svojine, i prema tome Imagination ne prihvata Apple-ove navode."

Ovaj britanski proizvođač je još dodatno naveo da tek treba da se razgovara o "alternativnim komercijalnim dogovorima" sa Apple-om, tako da je vrlo moguće da će dve kompanije pronaći zajednički jezik i pogoditi se oko novog ugovora o licenciranju, prenosi TNW.

(Espreso.co.rs / Mondo)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.