Za govor mržnje na društvenim mrežama kazna 50 MILIONA EVRA!
Foto: Reuters

da li je dovoljno?

Za govor mržnje na društvenim mrežama kazna 50 MILIONA EVRA!

Sajtovi bi takođe morali da odrede osobu odgovornu za prijave zabranjenog sadržaja i ta osoba mogla bi lično biti kažnjena do pet miliona evra ako se kompanija ne pridržava propisanih standarda
Objavljeno:

Nemački ministar je rekao da predložene mere neće ograničiti slobodu govora u Nemačkoj i da ne postoji plan o stvaranju "komisija za istinu" protiv takozvanih "lažnih vesti". Mas je dodao da bi lažne vesti mogle predstavljati nedozvoljeni sadržaj "ako sadrže klevetu ili pogrdu".

Kompanija Fejsbuk nije direktno komentarisala predložene mere, ali je saopštila da je procenat uklonjenog sadržaja na toj društvenoj mreži veći od onog koji je naveo Mas.

foto: Reuters

Fejsbuk je saopštio i da je preduzeo mere za obuku osoblja o novim merama i da očekuje da će u Berlinu do kraja godine 700 zaposlenih raditi na nedozvoljenim sadržajima koje prijave korisnici.

Tviter takođe nije komentarisao predlog, ali je saopštio da je prethodnih meseci preduzeo brojne mere na sprečavanju vređanja koje omogućavaju korisnicima da uklone neželjeni sadržaj.

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.