IScream: Grupna izložba u Umetničkom prostoru U10 (FOTO)
Foto: Promo

vrisak / Primalni zvuk

IScream: Grupna izložba u Umetničkom prostoru U10 (FOTO)

Na izložbi, od 9. od 25. februara, predstaviće se umetnice: Tatjana Radičević, Slavica Obradović, Marina Marković, Tijana Radenković, Mar Cuervo, Marijana Ćurčić i Milica Prelić
Objavljeno: 17:49h

Grupna izložba "IScream" biće otvorena u četvrtak 9. februara u 19 časova u Umetničkom prostoru U10 (Kosovke devojke 3).

Scream /ˈskriːm/ (vrisak) Primalni zvuk, i simbol komunikacije pre jezika i artikulisanog govora, najčešće je instinktivna ili refleksna radnja, definisana jakim emocionalnim aspektom kao što su strah, bol, iznenađenje, uživanje, bes.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Na izložbi će se svojim radovime predstavti umetnice: Tatjana Radičević, Slavica Obradović, Marina Marković, Tijana Radenković, Mar Cuervo, Marijana Ćurčić i Milica Prelić. Kustoskinja izložbe je Teodora Jeremić.

foto: Promo

Uprkos tome što ospoljava i prijatne emocije, vrisak se, kao oblik oslobađanja unutrašnjih tenzija, češće dovodi u vezu sa stanjem ličnog neizdrža nastalog usled nemogućnosti prihvatanja ("varenja") neke situacije.

U savremenom potrošačkom društvu, hrana je postala mikrokosmos nabijen kompleksnim stavovima i vrednostima, u kojima se odnos između jela, emocija i (be)smisla nameće kao neizbežan i međusobno uslovljen.

foto: Promo

Određene emocije i emotivna stanja (bes, anksioznost, panika, radost...) suzbijaju ili blokiraju osećaj gladi, druge (stres, strah, depresija...) se ponašaju kao okidači pri čemu nezadovoljene potrebe bivaju supstituisane unošenjem namirnica koje pojedinca čini instant "ispunjenim", dok su poremećaji ishrane u svojoj suštini frustrirajuće neodvojivi od pitanja društveno nametnutog, idealnog psiho-fizičkog tela i sa njim povezanog životnog stila.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.