Jovanović (DSS): Bez oprosta za korupciju
Miloš Jovanović kandidat za gradonačelnika Beograda, Foto: Fonet

Oštro!

Jovanović (DSS): Bez oprosta za korupciju

Za krivična dela sa koruptivnim elementima ne samo da bih povećao kazne, već bih zabranio izricanje presuda ispod zakonskog minimuma", rekao je Jovanović gostujući na Televiziji Naša.

Objavljeno: 14:18h

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović izjavio je danas da će biti nemilosrdan u borbi protiv korupcije ako DSS dobije podršku građana na izborima i založio se za pooštravanje Krivičnog zakona.

"Za krivična dela sa koruptivnim elementima ne samo da bih povećao kazne, već bih zabranio izricanje presuda ispod zakonskog minimuma", rekao je Jovanović gostujući na Televiziji Naša.

On je naveo da sudovi danas prečesto, u oko 70 odsto slučajeva koji su vezani za korupciju, presudjuju kazne koje su ispod zakonskog minimuma od dve godine zatvora.

"Tu ne bih imao milosti. Prodate ispit na fakultetu - dve godine zatvora. Ne vidim način da se dovedemo u red bez toga, neophodna je jača kaznena represivna politika", rekao je lider DSS-a koji je i kandidat te stranke za gradonačelnika na beogradskim izborima 4. marta.

On je rekao da je uz tu meru možda još važnije u borbi protiv korupcije, promena izbornog zakona, što bi dovelo do ukidanja partokratije u srpskoj politici.

"Mora se uvesti većinski izborni sistem i gradjani treba da biraju ljude imenom i prezimenom. Danas su stranke male vojske, kao u feudalnom društvu. Ne bih imao ništa protiv da se gradonačelnik bira na neposrednim opštim izborima", dodao je predsednik DSS.

Lider DSS je rekao da ta stranka ide sama na beogradske izbore, jer kod Dveri "nije bilo sluha" da se ide u zajedničku koaliciju sa DSS i Milanom Stamatovićem.

Jovanović je rekao da se iz izborne liste SNS vidi da ta stranka nije smela da izađe na izbore sa svojim ljudima.

"Šest godina imaju vlast, imaju Malog, Vesića, Folića, ali očigledno ne smeju ni na jedno od tih imena da igraju. To je bežanje od odgovornosti. Pitanje korupcije i odliva novca iz gradskog budžeta mora da se postavi", rekao je predsednik DSS.

BONUS VIDEO:

Pitali smo političare šta je najjači utisak u 2017. godini

(Espreso/Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.