DSS ODLUČIO: Miloš Jovanović kandidat za gradonačelnika Beograda
Miloš Jovanović kandidat za gradonačelnika Beograda, Foto: Fonet

beogradski izbori 2018.

DSS ODLUČIO: Miloš Jovanović kandidat za gradonačelnika Beograda

Demokratska stranka Srbije (DSS) objavila je da će predsednik te partije Miloš Jovanović biti i kandidat te stanke za gradonačelnika Beograda na predstojećim beogradskim izborima

Objavljeno:

Predsednik DSS Miloš Jovanović rekao je da ta stranka "pred Beograđane izlazi sa jasnom vizijom i programom razvoja glavnog grada, koji treba da pokaže novo lice".

"Na listi se nalazi mnogo stručnih, obrazovanih i čestitih ljudi, koji ce moći značajno da doprinesu razvoju naše prestonice danas, a verujem sutra i cele Srbije", kazao je Jovanović novinarima, kod porušene Narodne biblioteke u Beogradu.

Jovanović je rekao da će jedan od prioriteta DSS biti "da se zaustavi arhitektonsko masakriranje Beograda, koje se odvija pred našim očima skoro čitavu deceniju".

"To je nedopustivo, da privatni investitori diktiraju i oblikuju izgled našeg grada, da niču zgrade bez ikakvih ograničenja u izgledu fasade, boje i materijala koji se koriste kao i u pogledu uklopljenosti u ambijent i celinu koja postoji", istakao je Jovanović.

On je dodao da se tako nešto u "ozbiljnim" metropolama ne radi tako.

"Zaista je krajnje vreme da se pozabavimo očuvanjem naše arhitektonske baštine, nasleđa koji Beograd ima i zato ćemo uvesti vrlo jasne estetske i stilske kriterijume za nove objekte", rekao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, DSS će se zalagati da se zgrada Narodne biblioteke "koja bila od izuzetnog značaja, kulturnog ali i arhitektonskog, izgradi onako kako je i postojala".

"Čudi me da niko pre nas nije rekao da je najlogičnija stvar da se na ovom mestu podigne zgrada upravo kako je izgledala pre nego što su je Nemci porušili 1941. godine", kazao je Jovanović.

On je dodao će DSS izgraditi zgradu kakva je bila i da će ona imati dvostruku namenu - "jedan deo memorijalne prirode, a drugi deo će imati kulturnu

namenu".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.