PRE PRŽENJA SIPAJTE VODU DIREKT U ZAGREJAN TIGANJ: Kada vidite KOLIKO JE DOBRO biće vam žao što ranije niste znali
Prženje jaja, Foto: Printscreen/TikTok/ketowithmacey

VIDEO

PRE PRŽENJA SIPAJTE VODU DIREKT U ZAGREJAN TIGANJ: Kada vidite KOLIKO JE DOBRO biće vam žao što ranije niste znali

Postoji način da testirate da li je tiganj dovoljno zagrejan, koji nikada ne omane

Objavljeno:

U jednom videu objavljenom na društvenoj mreži „TikTok“, čovek je pokazao kako testirati temperaturu tiganja, jer kada je tiganj dovoljno zagrejan, hrana se neće zalepiti za njega.

Pokazao je test vodom u dva primera - kako se voda ponaša kad tiganj nije vreo i kada jeste. Potom je stavio ulje i pokazao kako se ulje ponaša kad je tiganj dovoljno vruć i kada je vreme za, na primer, prženje jaja koje se neće zalepiti. Pokazao je da se jaje ispržilo bez problema i nije se zalepilo za tiganj. Sve to možete da pogledate u videu.

Šta da radite ako se hrana zalepi?

Ako vam se hrana ipak zalepi, tu je trik kako tiganj da očistite. Vinski prašak za pecivo spasiće vas ribanja. Prašak pospite po dnu tiganja, pa dodajte vruću vodu i ostavite sat vremena.

Potom tiganj oribajte i operite na uobičajen način. Ukoliko se radi o debelim zagorelim naslagama, ponovite postupak kako biste uklonili sve. Vinski prašak za pecivo možete kupiti u bolje snabdevenim prodavnicama.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/NajŽena/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.