DOK JE SNIMALA KANAL UHVATILA JE PRAVO ČUDOVIŠTE: Džinovsko stvorenje joj se PRIBLIŽILO, jedva je OSTALA NA NOGAMA
Ilustracija, Foto: Printscreen/TikTok/kisaki819

jezivo

DOK JE SNIMALA KANAL UHVATILA JE PRAVO ČUDOVIŠTE: Džinovsko stvorenje joj se PRIBLIŽILO, jedva je OSTALA NA NOGAMA

Dok je snimala kanal pored nje je prošlo pravo čudovište

Objavljeno:

O mnogim životinjama smo se edukovali tokom svog školovanja, dosta toga i naučili putem tv-a a kasnije i dolaskom interneta. TikTok je ipak uspeo da pruži ljudima nešto što im se nekada činilo najnedostupnije. O mnogim životinjama, kulturama, pojavama saznali su upravo putem ove aplikacije jer je ona omogućila širokom auditoijumu da dođe do necenzurisanih sadržaja.

O mnogim životinjama smo saznali tokom školovanja i gledajući dokumentarce

Na ovoj mreži se skoro pojavio snimak koji je ostavio u šoku korisnike mreže. Iako su mislili kako su videli sve i kako su im manje-više sve životinje poznate čini se da su ipak nešto propustili. Autor snimka je uspeo da zabeleži trenutak kada kroz kanal pod vodom prolazi bukvalno "čudovište". Ogroman vodozemac smeđe boje sa šarama po telu, izgledao je poput ogromnog soma, dužine par metara.

Čudovište
foto: Printscreen/TikTok/kisaki819

Glavata životinja je izronila iz jednog prolaza i prošla pod vodom tik pored kreatora ovog sadržaja, a mnoge je ostavila u čudu ne shvatajući o kome je reč i da li je ona opasna. Snimak je na mreži sakupio preko 670 000 sviđanja, a neki su pokušali da daju odgovor.

- Gigantski salamander

- Mislio sam da je to zmija, anakonda

-Šta je ovo?

- Zamisli da neko padne na ovo

- Pregoreo sam gledajući ovo

- Kakvo neverovatno stvorenje. Nisam znao da su tako veliki- bili su neki od komentara.

I dok su neki nagađali o kojoj je životinji reč u trendingu su iskočilii pojmovi da je reč o gigantskom salamanderu ili kriptobrahindu koji vodi poreklo iz Kine i Japana. Radi se o ogromnom vodozemcu, tj. davždenjaku sa naboranom kožom i tigrastim šarama. Ovi davždenjaci mogu dostići dužinu do 1,8 metara. Njihova prirodna staništa su u Japanu ugrožena izgradnjom brana. Rampe i stepeništa su dodate nekim branama kako bi omogućilo ovim životinjama da se kreću uzvodno i da se mreste. Džinovski salamanderi se hrane insektima, ribama, rakovima i žabama. Pošto imaju slab vid koriste senzorne čvorove na telu kako bi zapazili plen. Najstariji japanski salamander živeo je u zatočeništvu 52 godine.

Bonus video: Srebrno jezero tokom zemljotresa magnitude 5.6 koji se dogodio u Rumuniji

00:26

Srebrno jezero tokom zemljotresa magnitude 5.6 koji se dogodio u Rumuniji

(Esprso/Srećna Republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.