PSIHOLOG UPOZORAVA NA NOVI TREND KOJI SE ŠIRI INTERNETOM: Prestanite ovo da radite, to je tako POGREŠNO (VIDEO)
Žena dobija poklon, Foto: Printscreen/Tik-Tok/BRITTTHEBUBBLYBARISTA

ČUDNO

PSIHOLOG UPOZORAVA NA NOVI TREND KOJI SE ŠIRI INTERNETOM: Prestanite ovo da radite, to je tako POGREŠNO (VIDEO)

Mnogi od ovih snimaka izazvali su razne komentare, u kojima pojedini tvrde da se žene na ovaj način ponižavaju.

Objavljeno:

Ako ste ovih dana na društvenim mrežama naleteli na snimke u kojima "žene uče partnere kako da budu džentlmeni", sigurno vam je jasno o čemu se radi. Žene se snimaju kako drže bukete cveće i poklone u rukama, sačekaju da se njihov partner vrati kući, a čim uđu, daju im. Potom zatvore vrata, pa ponovo otvore i odglume kako su poklone dobile od partnera. Cilj je da se "muškarci nauče kako da iznenade svoje supruge i devojke", kao i da im stave do znanja da bi volele da im takva bude svakodnevica.

Mnogi od ovih snimaka izazvali su razne komentare, u kojima pojedini tvrde da se žene na ovaj način ponižavaju. Šta o ovome misli struka? Klinički psiholg psiholog, specijalizova za terapiju parova, dr Izabel Morli, ističe da ovo nije baš najbolji način da stavite partneru do znanja da vam je potrebna pažnja.

"Ideja je da ona mužu pokaže kako da ispuni njene želje što je na prvi pogled sjajno", rekla je i dodala da ovakav način nije efikasan, jer se muškarcima ne pruža prilika da to urade sami. "Razmislite o tome kako biste se osećali da vam je voljena osoba poslala poruku u kojoj traži da kupite karte za bioskop za vikend, a ne da vam ona gura karte u ruku i govori vam da vam ih daju kao da je poklon. Verovatno biste se osećali kontrolisano, a instiktivno osetili pasivnu agresiju vašeg partnera", objasnila je dr Morli i predložila bolji pristup.

@brittthebubblybarista When you just want flowers from your husband ?? he was so thrown off at first lmao #fypシ #fyp ♬ original sound - Brittany Johnson

"Možete da pošaljete partneru poruku: 'Hej, baš bih volela iznenađenje večeras, možda neko cveće, ako si i ti za to!'. Na ovaj način ostavljate partneru mogućnost da sam odluči da li želi ili ne da ispuni vašu želju, a ne da se oseća kao da je primoran na nešto", naglasila je dr Morli i dodala da toplina, ranjivost i direktnost jesu uvek pravi put kada su u pitanju ljubavni odnosi. "Iskren i ranjiv zahtev da vaš partner zadovolji neku potrebu daće mu priliku da bude uz vas i učini vas srećnim, što će verovatno za posledicu imati da se i on oseća srećnim", zaključila je dr Morli.

02:35

DA LI SU REALNE? BIZARNI TREND NA TIK- TOKU, SOCIOLOZI ZBUNJENI: Šta je TO RADE i šta je sledeće? Da bacamo decu SA TERASE?

(Espreso/mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.