ŽENA PRIZNALA ZAŠTO NE ŽELI DA BUDE DOBRA MAJKA PA IZAZVALA TREĆI SVETSKI RAT: Reakcije pljušte kao kiša (VIDEO)
thatdarnchat, Foto: Printscreen/Tik-Tok/thatdarnchat

NEKA JE REKLA

ŽENA PRIZNALA ZAŠTO NE ŽELI DA BUDE DOBRA MAJKA PA IZAZVALA TREĆI SVETSKI RAT: Reakcije pljušte kao kiša (VIDEO)

Svaki roditelj teži ka tome da bude savršen

Objavljeno:

A od kako su društvene mreže dobile svoje posebno mesto pod zvezdama, čini nam se da je pritisak savršenog roditeljstva daleko veći. Iako ta slika super roditelja deluje kao nešto neophodno, činjenica je da se mnogo preteruje, a neizbežno je i da se postavi pitanje koliko moguće da se ta savršenost koju društvo zahteva zaista sprovede u delo.

Naime, Laura Danger, učiteljica i voditeljka podkasta, u svom videu je ispričala zašto ona ne želi da bude super mama, kao i zašto će da da sve od sebe kako bi se uverila da to nikada ni ne pokuša.

- Posvađaću se sa svakim na ulici ko me nazove super mamom. Nisam super mama. Nikada ne želim da budem super mama. Nikada ne želim da me iko naziva tako snažnom. Onom koja zna sve da napravi. Bez koje niko ne bi mogao doslovno ništa. Bez koje niko ne bi mogao. Ona bez koje bi se sve raspalo, rekla je Laura.

Činjenica je da je to suprotno od onoga što mnoge žene slušaju tokom celog svog odraslog života. Upravo zbog toga može da bude i teško i oslobađajuće čuti reči ove mame. Ipak, nešto u nama tera nas da mislimo da mi to moramo, a opet – znamo da to nije lako i da to zapravo ne moramo.

- Nikada ne želim da budem toliko bitna organizaciji ili grupi ili čak svojoj porodici da se svi oslanjaju na mene. Želim da budem dovoljno važna da sam važna. Želim da mogu da donesem hranu na sto. Ali ja ne želim da budem ta koja sve održava.

Uz sve to, Laura je naglasila kako zaslužuje odmor i opuštanje, a to je još jedna stvar koju mnoge mame teško priznaju, čak i kada su iscrpljene.

@thatdarnchat

Im okay. I contribute. I am valued. But not as the only thing keeping it all together.

♬ original sound - Laura Danger

- Ne želim da budem tako jaka. Želim da živim lagodan život. Želim da imam vremena i prilike za odmor. Ja nisam supermama. Nikad neću da budem super mama. Ako sam ja ta koja drži sve na okupu, onda to nije održivo, zaključila je Laura.

Njen video je brzo prikupio preglede i komentare, a mnoge mame su joj se zahvaljivale što je srušila stereotip o super mami.

"Ovaj video me prosvetlio. Molim vas, nastavite da radite to što radite", "Toliko sam dugo mislila da je to ono što MORAM da budem. Ja sam zapravo težila da budem ta koji će sve da drži na okupu i da bude tako jaka", "To je poput onih oglasa za posao koji traže rok zvezdu, samo misle da žele nekoga ko će da raditi prekovremeno", samo su neki od komentara.

U svakom slučaju, sledeći put kada se osećate kao da treba da uradite više, razmislite o tome šta stvarno želite od svog života i da li možda pokušavate da postignete ideal koji vam je nametnut.

02:04

TEODORA SE SUSRELA SA SEKUNDARNIM STERILITETOM: Evo šta to znači i kako da besplatno dobijete vantelesnu od Grada Beograda

(Espreso/zenablic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.