PLOVILI SU BRODOM, A ONDA PRIMETILI NEŠTO ČUDNO: Voda se ZAPENILA, a ono što je IZLETELO nije MORSKO STVORENJE
Foto: Printscreen/TikTok/xsupenook

IZNENADILI SE

PLOVILI SU BRODOM, A ONDA PRIMETILI NEŠTO ČUDNO: Voda se ZAPENILA, a ono što je IZLETELO nije MORSKO STVORENJE

Članovi posade na brodu bili su šokirani prizorom kad je nedaleko od broda izronilo kopneno stvorenje

Objavljeno:

Ljubitelji plovidbe ili jedrenja na moru često su svedoci neobičnih morskih stvorenja. Međutim, nekad čak i iskusni moreplovci budu šokirani neočekivanim prizorom.

Upravo to se dogodilo jednoj ekspediciji u Kanadi iz kanadskog Kvebeka koji su na pučini mora imali neočekivani susret sa stvorenjem kojem nije mesto u vodu posebno ne tako daleko od obale.

Članovi posade na brodu bili su šokirani prizorom kad je nedaleko od broda izronilo kopneno stvorenje. On je nehajno plivao i ponovo zaronio ostavljajući članove posade broda u potpunom šoku i neverici.

Medved
foto: Printscreen/TikTok/xsupenook

Snimak je privukao veliku pažnju na Tik Tok a pratioci na ovim mrežama bili su i sami iznenađeni ovim neobičnim susretom. Naime, na snimku koji je objavljen na ovoj društvenoj mreži vidi se ekspedicija kako se vraća kući.

Odjednom se voda uznemirila i zapenila a izronio je beli polarni medved koji se nehajno kupao daleko od obale kao da je to potpuno normalna stvar. Doduše, obala se mogla videti ali je po proceni članova ekspedicije ipak bila previše daleko za jednog medveda.

Kako da se ništa čudno ne dešava meda je malo plivao, a potom ponovo zaronio i nestao ostavljajući u šoku sve članove ekspedicije koji su nemo posmatrali prizor ispod sebe sa broda.

Usledili su brojni komentari na ovaj post.

- Medved nije na otvorenom okeanu, blizu je kopno. On je dobro.

- Nisam znao da oni zapravo plivaju na otvorenom moru.

- Ja bih umro od straha da sam ga ugledao na moru.

- Nema razloga približavati se i plašiti ga.

- Zar se ne plašite da će vas napasti? - komentarisali su korisnici mreže.

Mladić koji je objavio snimak objasnio je da su ljudi potpuno bezbedni i da medvedi sigurno neće nasrnuti na čoveka u vodi. Čak i susret sa medvedom na kopnu najčešće prođe potpuno bezazleno, retko kad se dešava da ova životinja napadne osim ukoliko nije isprovocirana ili uplašena.

Veruje se da je polarnim medvedima potreban led da bi preživeli, ali sudeći po ovim snimcima oni se prilično dobro snalaze i kad se led otopi. Ovaj medved verovatno je zaplivao po okeanom u potrazi za hranom odnsno riba, pa se malo zaneo i otplivao dalje nego što je trebalo.

Bonus video:

00:09

Medved prošetao selom kod Prijepolja

(Espreso/Srećna Republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.