PRVO SE POJAVIO OSIP, A ONDA NEŠTO JOŠ STRAŠNIJE: Prolazi kroz agoniju zbog stvari koju mnoge devojke rade (VIDEO)
Louaira, Foto: Printscreen Tik Tok/louaira

OPREZ!

PRVO SE POJAVIO OSIP, A ONDA NEŠTO JOŠ STRAŠNIJE: Prolazi kroz agoniju zbog stvari koju mnoge devojke rade (VIDEO)

Narednih dana njeno lice je bilo sve gore i gore

Objavljeno:

Tiktokerka po imenu Loura podelila je na ovoj društvenoj mreži svoje zastrašujuće iskustvo sa lišajevima po licu. Kako je objasnila, sve je počelo kad je neko koristio njene četkice i sunđere za šminku. Kako ih nije oprala, našminkala se ne sluteći šta je čeka.

Počelo je kao osip

Jednog jutra na licu su joj se pojavile male, sitne crvene tačkice koje su svrbele.

- Osip je počeo da se širi po mom licu, nisam mogla ni da se osmehnem jer je užasno bolelo. Otišla sam kod lekara ali oni nisu uspeli da saznaju o čemu se radi. Dobila sam više dijagnoza, od osipa do ekcema i psorijaze ali niko nije znao uzrok. Plakala sam u autobusu na povratku kući a slane suze koje su se slivale niz moje obraze dodatno su pogoršale situaciju. Osim što me je bolelo, lice me je užasno peklo - ispričala je ona.

@louaira

Ringworm on my face update, trying to stay positive ??

♬ original sound - Louaira ??

Narednih dana njeno lice je bilo sve gore i gore. Osip se pretvorio u fleke po licu, koža se ljuštila i istovremeno je svrbelo i bolelo.

- Bila sam očajna, mislila sam da se moj život završio. Posle razgovora sa pratiocima na mrežama shvatila sam da su u pitanju lišajevi. Infekciju sam najverovatnije dobila preko zaraženih četkica i sunđera za šminku koje je neko koristio a ja ih nisam oprala. Ovo je upozorenje svima da redovno peru pribor za šminkanje i da nikome ne dozvoljavajte da koristi vaše četkice - rekla je Loura uz snimke svog unakaženog lica.

Šokirani pratioci

Njeni pratioci bili su šokirani, a mnoge devojke su požurile u kupatilo da operu četkice i sunđere koje svakodnevno koriste za šminkanje.

- Ovo je strašno! Odmah idem da očistim sve čekice i operem sunđere koje nisam čistila više od godinu dana -- I meni se isto to desilo pre mesec dana. Morala sam da temeljno očistim sve četkice, sunđere i podlogu za šminkanje kako bi sprečila da se infekcija prenosi dalje -

- Iz uskustva znam da lečenje traje barem mesec dana. Traži od lekara da ti prepiše antbiotike i specijalne masti za lečenje lišajeva. Užas! Ne dam više ni rođenoj sestri da pipne moje četkice za šminku - bili su samo neki od komentara na njen post.

Lišajevi su gljivična infekcija koja izaziva sušenje kože, blage otoke, crvenilo i svrab. Posle izvesnog vremena koža počinje da se ljušti i otpada. Lišajevi se mogu pojaviti bilo gde na telu a nastaju bliskim kontaktom sa zaraženom osobom ili ukoliko se koriste inficirani predmeti kao što su posteljima, peškiri i pribor za šminkanje.

Lišajevi se leče lekovima ali nakon što infekcija prođe najčešće ostaju tamne fleke i ožiljci što je veliki problem ukoliko se lišajevi pojave na licu kao kod ove devojke.

(Espreso / Srećna Republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.