KONOBARICA OTKRILA KAKO VAS ISTERUJU IZ RESTORANA: Ako vam donesu ovakav RAČUN žele da što pre KRENETE
Konobarica, Foto: Printscreen TikTok/tastyriah

sve razotkrila

KONOBARICA OTKRILA KAKO VAS ISTERUJU IZ RESTORANA: Ako vam donesu ovakav RAČUN žele da što pre KRENETE

Konobarica je objavila viralni video na TikToku u kojem je rekla da unapred ispisuje račun za stolove za koje želi da brzo napuste mesto, umesto da čeka da oni to zatraže

Objavljeno:

Rad u restoranu može biti naporan, pogotovo ako imate posla sa zahtevnim gostima koje vam posao čine još težim nego što on sam po sebi jeste. Međutim, jedna konobarica je na TikToku otkrila da zapravo postoji trik koji poslužitelji koriste kada imaju posla s napornim gostima, a mogao bi da vam pomogne da shvatite da li ste vi problem kada idete u restoran na ručak.

Naime, kako prenosi Mirror, konobarica je objavila viralni video na TikToku u kojem je rekla da unapred ispisuje račun za stolove za koje želi da brzo napuste mesto, umesto da čeka da oni to zatraže.

Obično, kada zatražite račun u restoranu, vaš konobar će otići do računara da ga ispiše i da vam ga da, ali ako ga izvuku iz džepa čim ga zatražite, tada vam možda nagoveštava da požurite i odete.

Konobarica, koja objavljuje pod korisničkim imenom @tastyriah, podelila je video sebe kako drži račun i napisala: "Kada gosti kažu 'mogu li da dobijem račun, ali ja ga izvučem iz džepa jer sam čekala da odete iz mog odeljka'."

Mnogi od komentatora videa takođe su bili radnici restorana koji su se složili da koriste isti trik kako bi pokušali da nateraju određene goste da brzo odu, iako to obično dolazi s tim da govore stolu da plate "kad god budu spremni" i da nema "žurbe".

"Ostaviću račun ovde pa kad god budete spremni. Suptilno ga ostavim bliže muškarcu da zna da mora da plati”, komentarisala je jedna korisnica, dok je jedan korisnik dodao: "Kažem da nema žurbe kad želim da žure više nego ikada pre."

Međutim, drugi komentatori insistiraju na tome da situacija može da se dogodi i obratno - kada gost želi da plati račun i ode, ali ga osoblje ignoriše.

"Radi u oba smera! Kad sediš i gledaš konobaricu 20 minuta s uplakanom decom koja mole da odu, ali nikako da donesu račun”, glasio je jedan komentar.

(Espreso/Miror)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.