ČUVAR IZ DOSADE UNIŠTIO UMETNIČKO DELO! Uništio sliku od MILION dolara, pogledajte šta joj je URADIO (VIDEO)
Paleta, Foto: Profimedia

NEVEROVATNO

ČUVAR IZ DOSADE UNIŠTIO UMETNIČKO DELO! Uništio sliku od MILION dolara, pogledajte šta joj je URADIO (VIDEO)

Šteta je napravljena hemijskom olovkom

Objavljeno:

Dosada čoveka može da dovede u nevolju. Da je tako, svedoči i vest koja nam dolazi iz Rusije.

Naime, kako piše The Art Nevspaper Russia, čuvar jedne privatne firme za obezbeđenje, kome je navodno bio njihov prvi dan na poslu, je iz čiste dosade nacrtao par očiju na slici Ane Leporske "Tri figure", koja inače vredi 1,4 miliona australijskih dolara.

Umetničko delo je bilo izloženo u Jeljcin centru, koji se nalazi u gradu Jekaterinburgu. Slika je hitno prebačena na restauraciju. Incident se desio početkom decembra prošle godine, a ruska policija je otvorila istragu.

Čuvar bi mogao da se suoči sa novčanom kaznom i kaznom "popravnog rada" na godinu dana.

- Obaveštavamo vas da je tokom istrage identifikovana osoba koja je slikala oči na figurama na slici Ane Leporske - radi se o zaposlenoj osobi u privatnoj bezbednosnoj organizaciji koja obavlja bezbednosne aktivnosti u okviru Jeljcin centra... Šteta je napravljena hemijskom olovkom - navodi se u saopštenju. iz Jeljcin centra, piše junkee.com.

Oskrnavljeno delo osigurano je na 75 miliona rubalja (više od 870.000 evra). Odmah nakon što je otkriveno skrnavljenje, slika je uklonjena i data na restauraciju. Srećom čuvar-umetnik nije upirao olovkom na sliku, pa se šteta može ukloniti, ali će to koštati oko 2.800 evra, piše Tanjug.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.