DEČAK (8) PRONAĐEN KRAJ PUTA U JEZIVOM STANJU! Krenuo u potragu za MAJKOM (VIDEO)
Dečak, Foto: Printscreen/Video UNIAN

NEVEROVATNO

DEČAK (8) PRONAĐEN KRAJ PUTA U JEZIVOM STANJU! Krenuo u potragu za MAJKOM (VIDEO)

Ceo okrug se potresao kada su saznali šta je dete radilo po cičoj zimi

Objavljeno:

Osmogodišnji dečak iz Gostomela u Kijevskoj oblasti otišao je kući u prestonicu u potrazi za majkom koju nije video četiri dana, objavio je zamenik načelnika Uprave patrolne policije Aleksej Bilošicki na svojoj Fejsbuk stranici.

Prema njegovim rečima, dete je u večernjim satima hodalo po zavejanom kolovozu oko četiri kilometra pre nego što su ga primetili policajci kako patroliraju suprotnom stranom puta. Uz pomoć specijalnih signala, patrola se okrenula i prišla dečaku.

Usamljen, promrznut, bez kape, ali tako siguran u svoju misiju, dečak od 8 godina krenuo je u potragu za majkom, koja se, prema njegovim rečima, četiri dana nije pojavila kući, a pritom je znao da mu mama radi u Kijevu, prenosi Unian.ua.

– Pešačio je oko četiri kilometra u pravcu glavnog grada. Patrole su presrele i ukrcale u auto promrzlo dete. Nudili su dečaku hranu, ali je odbio – napisao je Bilošicki.

Policija je dete dovela u kijevsku fabriku, gde je reklo da mu majka radi, ali je nije bilo lako pronaći je, pošto se ispostavilo da žene nema.

Patrole su potom tragale za njenom koleginicom, koja je dala kontakte dečakovog oca, a roditelji su ubrzo došli u policiju po dete.

– Sve je u najboljem redu. Hvala na usluzi, brzom i koordinisanom delovanju patrola. Međutim, ovu situaciju će preuzeti maloletnička prevencija i školski policajci, jer ovo nikako nije smelo da se dogodi – zaključio je Bilošicki.

(Espreso/unian.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.