GENIJALAN NAČIN DA PIJANI VOZAČI RAZMISLE O SVOM PONAŠANJU! Koga uhvate, šalju OVDE da se dozove pameti
Ilustracija, Foto: Profimedia

JEZIVO

GENIJALAN NAČIN DA PIJANI VOZAČI RAZMISLE O SVOM PONAŠANJU! Koga uhvate, šalju OVDE da se dozove pameti

Mnogi promene navike nakon ove "radne terapije"

Objavljeno:

Vlasti u gradu Kaosung na Tajvanu osmislile su genijalan način da nateraju pijane vozače da razmisle o svom ponašanju.

Naime, kad se već “kockaju sa smrću” od njih se sada traži da čiste mrtvačnice i pogrebne sale, prenosi Oddity.

Prošlog meseca Kaosung je potresla saobraćajna nesreća koju je izazvao pijani vozač, u kojoj je jedan porodični čovek poginuo, a tri osobe su povređene.

Gradonačelnik Čen Kimaj najavio je da bi oni koji su osuđeni za vožnju u pijanom stanju uslovno trebalo da obavljaju usluge socijalnog rada u lokalnim pogrebnim zavodima kao kaznu. Pre nekoliko dana, prva grupa od 11 pijanih vozača otišla je u Kancelariju za upravu pogreba grada kako bi odradila sate čisteći mrtvačnicu, rashladnu jedinicu i krematorijum.

– Obrisao sam vrata zamrzivača i shvatio da unutra mogu biti leševi. Nikad nisam bio blizu smrti, i to je bilo uznemirujuće. Ubuduće stvarno moram da budem oprezan u vožnji i ne bi trebalo da pijem i da vozim – rekao je za loklane medije jedan tajvanac, uhapšen zbog opasne vožnje u pijanom stanju.

Direktor za civilna pitanja Jan Kingži rekao je da gradska vlast striktno sprovodi mere nulte tolerancije za vožnju u pijanom stanju, a vlasti se nadaju da će se na ovakav način čišćenja mrtvačnica vozači dozvati pameti, jer će im sigurno kroz glavu proći pomisao da i oni ili njihove eventualne žrtve mogu biti tamo.

Nakon četiri sata radne edukacije, 11 prestupnika zbog vožnje pod uticajem alkohola izrazilo je duboko kajanje zbog svojih postupaka i zaklelo se da više nikad neće da pije i vozi.

(Espreso/Oddity central)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.