7 POJMOVA KOJE NIKADA NE TREBATE DA GUGLATE: Od nekih će vam se PREVRNUTI stomak, toliko su ODVRATNI!
Gugl, Foto: Profimedia

užas

7 POJMOVA KOJE NIKADA NE TREBATE DA GUGLATE: Od nekih će vam se PREVRNUTI stomak, toliko su ODVRATNI!

Ako malo duže kopate po fotografijama možete se neprijatno iznenaditi

Objavljeno:

Korisnici Redita sastavili su zanimljivu listu pojmova koje nikada ne bi trebalo da kucate u Guglu. Neki od njih su besmisleni, zbog nekih ćete samo pojesti od brige bez razloga, a neki su toliko odvratni da će vam život biti bolji ako ih zaboravite odmah posle čitanja ovog teksta.

Pojedini rezultati za naizgled “normalne” pojmove na engleskom takođe mogu biti šokantni, pa ne bi trebalo da istražujete slike i snimke ako ste gadljivi.

1. Prezime košarkaša Evana Furnijea

Prezime NBA igrača Njujork Niksa Evana Furnijea (Fournier) važi za jednu od “nagaznih mina” na Guglu. Naime, to je stara reč za pekara (boulanger) na francuskom, ali i vrsta gangrene koja pogađa genitalije.

Ako malo duže kopate po fotografijama možete se neprijatno iznenaditi.

2. Termin “mouth larva” na engleskom

Ako vam ikada iz nekog razloga padne na pamet da tražite fotografije larvi, nikako nemojte preskočite one koje se nalaze u ustima i ukucajte samo “larva”.

Ako spojite ove dve reči, posebno na engleskom, dobićete “inspiraciju” za sledeći košmar.

3. Gugl

Kucanje imena “Gugl” je potpuno besmisleno osim ako ne tražite podatke o samoj kompaniji, posebno kada URL traka već koristi ovaj pretraživač, tako da ne morate da ga posebno otvarate.

4. Zubni kamenac ili “calculus bridge” na engleskom

Medicinski termin za zubni kamenac na engleskom “calculus bridge” zvuči kao da nema nikakve veze sa zubima već sa matematikom, a fotografije i snimci stomaoloških intervencija mogu biti dosta uznemirujuće

Rezultati na srpskom su takođe poprilično odvratni, ali ako ikada u stranoj literaturi naiđete na ovaj pojam i želite da proverite šta znači, nemojte otvarati slike ili video na Guglu.

5. Vaša e-mail adresa

Može biti prosvetljujuće izastrašujuće videti sa čime ste povezani na internetu. Korisnici Redita prijavili su ukradene naloge, neželjenu poštu, krađu lozinki i još mnogo toga.

Imajući to u vidu verovatno je najbezbednije proveriti da li ste bili kompromitovani na mreži, a jedna od alatki za to je sajt haveibeenpvned.com.

6. Naziv na engleskom za čupanje prstena (ring avulsion)

Povreda koja nastaje oticanjem prsta, ili ako se prsten zakači za nešto i povuče može izgledati poprilično odvratno.

Ovo definitivno nije prizor za gadljive, a oštećenja tkiva mogu dovesti i do amputacije. Gugl se naravno potrudio da prikaže najgore ishode ovog tipa povrede

7. Vaši simptomi

Opšte je poznata “narodna mudrost” da ne guglamo od čega bolujemo već da idemo kod lekara. Međutim, posebno u vreme pandemije kovida, mnogo ljudi ne može da odoli i ne pogleda šta sve može da bude uzrok, na primer grebanja u grlu.

Ako kopate dovoljno duboko maltene svaki simptom može biti znak terminalne bolesti, posebno ako ga tumači uplašeni laik.

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.