ČEŠKI MULTIMILIONER JURIO BUGATIJEM 417 KM NA SAT! Hvalio se nakon divlje vožnje, pokrenuta ISTRAGA (VIDEO)
Deo sa snimka, Foto: Printscreen/Youtube/ Radim Passer

neverica

ČEŠKI MULTIMILIONER JURIO BUGATIJEM 417 KM NA SAT! Hvalio se nakon divlje vožnje, pokrenuta ISTRAGA (VIDEO)

Nemački proizvođači sportskih automobila poput BMW-a, Mercedesa ili Audija još su se 1987. dobrovoljno obavezali na automatsko ograničenje brzine u svojim automobilima na 250 km/h

Objavljeno:

Nemačka policija pokrenula je istragu protiv češkog multimilionera Radima Pasera koji je nemačkim autoputem vozio 417 km/h i posle se time hvalio na jutjubu.

Iako na nemačkim autoputevima nema ograničenja brzine, trkanje je zabranjeno.

Prema nemačkim zakonima i tzv. pojedinačna trka zabranjena je ako se vozač "neprilagođenom brzinom, grubo kršeći pravila i neobazrivo vozi u cilju postizanja najveće moguće brzine", saopštila je policija u Magdeburgu u ponedeljak uveče.

Na video snimku, koji je češki građevinski preduzetnik Radim Paser postavio na svoj jutjub kanal, vidljivo je kretanje sportskog automobila Bugati širon nemačkim autoputem A2 od Berlina prema Hanoveru i postizanje brzine do 417 km/h.

Radi se o o "neodgovornoj i opasnoj vožnji" iako ograničenja nema.

"Vozač sme da se kreće onom brzinom pri kojoj je moguće upravljati automobilom", stoji u saopštenju policije.

"Vožnja preko 400 km/h izuzetno je opasna, između ostalog i zbog veoma velike dužine kočenja koja pri ovim brzinama raste eksponencijalno, a ne linearno", rekao je nemački stručnjak za putni promet Ferdinand Dudenhofer.

On se zapitao sme li se multimilionašima dozvoliti "da se zabavljaju po nemačkim autoputevima i tako dovode u opasnost tuđi životi".

Nemački proizvođači sportskih automobila poput BMW-a, Mercedesa ili Audija još su se 1987. dobrovoljno obavezali na automatsko ograničenje brzine u svojim automobilima na 250 km/h.

Radim Paser obogatio se na tržištu nekretnina i po češkom izdanju časopisa Forbsa, 'težak' je oko 305 miliona dolara.

(Espreso/Jutarnji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.