SILOVAO I UBIO DEVOJČICU PRE 43 GODINE: Policija mu ništa nije mogla, a onda se desio PREOKRET
Užas, Foto: San Francisco Police Department

UŽAS

SILOVAO I UBIO DEVOJČICU PRE 43 GODINE: Policija mu ništa nije mogla, a onda se desio PREOKRET

Devojčica je 1978. godine došla u grad da se vidi sa svojom novopronađenom biološkom sestrom

Objavljeno:

Policija u San Francisku rešila je posle 43 godine misteriju brutalnog ubistva i silovanja Merise Rolf Harvi (15).

Devojčica je 1978. godine došla u grad da se vidi sa svojom novopronađenom biološkom sestrom, a nekoliko meseci kasnije njeno telo otkriveno je u Sutro Hajts parku, blizu Golden Gejt parka, gde je poslednji put viđena samo dan pre smrti.

Autopsija je utvrdila da je silovana, brutalno prebijena pa zadavljena.

Ubica je decenijama izbegavao pravdu, ali je konačno u nedelju 19. decembra uhapšen Mark Stenli Personet (76), koji je sedamdesetih tri puta hapšen zbog fizičkog napada.

Prodor u slučaju koji je 43 godine tapkao u mestu omogućile su moderne forenzičke metode.

– Želimo da policija i sve agencije u Americi pretraže svoje arhive kako bismo utvrdili da li je Personet povezan sa još nekim slučajevima mladih žena – saopštila je policija San Franciska.

Na Božić pre svoje smrti, Merisu je njenom domu u Njujorku posetila žena stara oko 30 godina , i rekla porodici Harvi da je unajmila privatne istražitelje da pronađe njenu biološku sestru. Ta polusestra, po majci, je bila upravo Merisa, koju su Harvijevi usvojili kada je imala tri godine.

Oduševljena što je saznala istinu o svojoj porodici, Marisa je molila hranitelje da joj dozvole da poseti sestru u San Francisku.

– Nismo to zaista želeli, ali smatrali smo da bi bilo nepravedno ako je ne pustimo. Rekli smo njenoj sestri da bude pažljiva sa njom. – rekla je Merisina majka Margerit Šulc 1978. godine.

Merisa se sama ukrcala na let, a u grad je stigla u petak, 24. marta. Nakon što je provela vikend sa sestrom, Merisa je u ponedeljak pitala da li bi mogla na jahanje, što je bio omiljeni hobi. Prijatelj njene sestre ostavio ju je u štali Golden Gejt Park, ali, nije znao da su zatvorene.

Pošto se Merisa kasnije tog dana nije vratia kući, njena sestra je prijavila nestanak. Sledeće večeri, jedan mladić je šetajući parkom video par malih nogu kako vire iz žbunja. Pozvao je policiju, koja je potvrdila da telo devojčice pripada Marisi.

(Espreo / sfgate)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.