ŽENA VOJNIK UHAPŠENA ZBOG SNIMKA SA DEČKOM: Sve se pretvorilo u noćnu moru (VIDEO)
Ilustracija, Foto: Printscreen/Twitter

oštro postupili

ŽENA VOJNIK UHAPŠENA ZBOG SNIMKA SA DEČKOM: Sve se pretvorilo u noćnu moru (VIDEO)

Najsrećniji trenutak joj se pretvorio u noćnu moru

Objavljeno:

Žena vojnik u nigerijskoj vojsci uhapšena je zato što se verila na dužnosti.

Najsrećniji trenutak joj se pretvorio u noćnu moru kada je snimak na kojem prihvata bračnu ponudu mladića i saborca postao viralan na društvenim mrežama.

Na snimku se vidi kako se drugi vojnici svedoče raduju, navijaju i čestitaju zaljubljenom paru. Međutim, za njihove oficire situacija nije bila tako vesela. Naime, ona je nadređena mladom vojniku i zadužena za njegovu obuku

– Njeno ponašanje je nanelo štetu vojnoj disciplini. Zadatak trenera je bio da obuče članove omladinskog korpusa i da se ni sa jednim od njih ne upuštaju u ljubavne veze – rekao je general Klement Nvačukvu za BBC.

Romansa u uniformi nije nešto što nigerijska vojska odobrava, pa je žena, identifikovana kao Sofiat Akinlabi, navodno uhapšena, što je izazvalo ljutite reakcije grupa za ljudska prava i aktivista. Mnogi su tu odluku opisali kao mizogenu, tvrdeći da se muškarci mogu upustiti u slično ponašanje bez ikakvih posledica.

Uhapšeni vojnik je dobio veliku podršku na internetu, kako u javnosti tako i od brojnih poznatih ličnosti, ali ostaje da se vidi da li će vojska popustiti pred zahtevima za njeno oslobađanje. Hiljade Nigerijaca potpisalo je onlajn peticiju za oslobađanje Akinlabijeve, ali ona ostaje iza rešetaka nakon nedelju dana pritvora.

U peticiji se poziva načelnik Generalštaba, Faruk Jahaja, da iskoristi svoj uticaj i naredi oslobađanje vojnika Sofiat Akinlabie iz daljeg pritvora.

– Štaviše, njenu odluku da se uda za člana muškog omladinskog korpusa treba poštovati jer oboje imaju pravo na slobodu udruživanja zagarantovanu članom 40 Ustava – navodi se u peticiji.

(Espreso / BBC.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.