DOBILA BAKŠIŠ OD 4.000 EVRA, PA SE U TRENU SVE SRUŠILO: Popila je OTKAZ jer nije ispunila zahtev SVOG ŠEFA (VIDEO)
Devojka, Foto: Printscreen/Instagram/likegrantwise

AUUU

DOBILA BAKŠIŠ OD 4.000 EVRA, PA SE U TRENU SVE SRUŠILO: Popila je OTKAZ jer nije ispunila zahtev SVOG ŠEFA (VIDEO)

Dirnuta Rajan se, kako se vidi na snimku objavljenom na društvenim mrežama, odmah rasplakala, ali njena sreća nije trajala dugo jer joj je menadžer restorana rekao da će napojnicu morati da podeli sa svim kolegama

Objavljeno:

Konobarica iz Arkanzasa Rajan Brant, koja je od grupe dobrih samarićana dobila napojnicu od 4.400 dolara (oko 3.900 evra), koju je trebalo da podeli s kolegom, dobila je otkaz nakon što je menadžer restorana ‘Oven and Tap’ naterao da mu preda većinu novca, piše Dejli Mejl.

Vlasnik kompanije za nekretnine Grant Vajs u tom restoranu organizovao je gala večeru za pripadnike svog kluba, a svaki od njih dao je napojnicu od 100 dolara. Vajs je potom konobarici dao ček na iznos od 4.400 dolara i rekao joj da tu svotu podeli s kolegom koji ih je takođe posluživao.

Dirnuta Rajan se, kako se vidi na snimku objavljenom na društvenim mrežama, odmah rasplakala, ali njena sreća nije trajala dugo jer joj je menadžer restorana rekao da će napojnicu morati da podeli sa svim kolegama.

„Rečeno mi je da novac dam šefu smjene i da moj deo iznosi 20 posto. Za tri i po godine, koliko tamo radim, nikada od mene nisu tražili da delim napojnicu sa svim kolegama“, rekla je Rajan.

Pomoć konobarima u pandemiji

Brant, koja je studirala španski na Univerzitetu u Arkanzasu, rekla je da je bila „očajna“ što je morala da se odrekne velike napojnice jer je taj novac planirala da iskoristi za otplatu studentskog kredita.

Nekoliko dana kasnije, Vajs je saznao da je ona dobila otkaz iz restorana jer mu se požalila. On je, naime, gala večeru na kojoj svaki gost daje napojnicu od 100 dolara, organizovao u svom omiljenom restoranu kako bi pomogao konobarima koji su posebno ekonomski pogođeni za vreme pandemije koronavirusa.

On je pre večere nazvao restoran kako bi se uverio da oni nemaju politiku deljena napojnica na sve zaposlene ili da ne uzimaju napojnice od svog osoblja. Kad su mu iz restorana potvrdili da oni to ne rade, bukirao je termin za gala večeru.

Počela je da radi u drugom restoranu

Kad je saznao da su kolege ipak od Rajan uzele novac, pokušao je da kontaktira vlasnika restorana, ali bezuspešno. On se vratio u restoran kako bi joj ponovo dao novac. Ali, saznao je da je ona ubrzo nakon toga dobila otkaz.

„Ne razumem zašto bi se to dogodilo jednoj tako slatkoj i dobrodušnoj ženi“, napisao je na društvenim mrežama i započeo akciju prikupljanja novčane pomoći kako bi se pomoglo Rajan dok je nezaposlena.

Iz restorana su za medije poručili da su postupili prema svojim propisima i pravilima i da ne komentarišu slučajeve svojih zaposlenih.

U međuvremenu Rajan je 8. decembra počela da radi u drugom restoranu, a Vajs je za nju prikupio 8.700 dolara koje su donirali ljudi željni da pomognu ovoj konobarici.

(Espreso / Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.