BILA JE VELIKA ZAVODNICA, SE*S JE IMALA I PO 6 PUTA NA DAN: 1 informacija iz njenog ŽIVOT će vas oboriti s NOGU
Žena, Foto: Profimedia

NISTE IMALI POJMA

BILA JE VELIKA ZAVODNICA, SE*S JE IMALA I PO 6 PUTA NA DAN: 1 informacija iz njenog ŽIVOT će vas oboriti s NOGU

Praktikovale su ih mnoge dame vekovima unazad, samo na malo jednostavniji način i u skladu sa vremenom i mogućnostima u kojima su živele

Objavljeno: 20:12h

Najpoznatija ruska carica i velika zavodnica je imala strogu dnevnu rutinu, a koja veoma podseća na današnje bjuti tretmane. Ovo su tajne lepote Katarine Velike!

Solarijumi, krio i aromaterapija, pilinzi i hranljive maske zapravo nisu ništa novo u kozmetologiji. Praktikovale su ih mnoge dame vekovima unazad, samo na malo jednostavniji način i u skladu sa vremenom i mogućnostima u kojima su živele.

Pa tako, najpoznatijaruska carica, Katarina II Aleksejevna, poznata kao Katarina Velika praktikovala je nekoliko "tretmana" za negu lepote, a koji bi zapravo mogli da se nazovu pretečom onih koji sada važe za najpopularnije. Ruski istoričari kažu da je Katarina II imala veoma strogu dnevnu rutinu - budila se sa prvim petlovima i nikada nije odlazila u krevet posle ponoći.

Svežinu i zategnutost kože postizala je starinskim "krio tretmanima" - umivala se ledenom vodom ili je na lice i dekolte "utrljavala" kockice zaleđenog čaja od peršuna.

Tokom dana je koristila osvežavajuće i hranljive maske, bilo da je na lice stavljala listove svežeg kupusa, kašu od jagoda ili mešavinu ražanog brašna, meda, verbene i magarećeg mleka. Nakon što bi uklonila masku, na kožu je nanosila gustu kremu.

Jednom nedeljno se kupala, a procedura je izgledala ovako: kosu je prala biljnim čajem, a na telo je nanosila piling od taloga kafe koji je temeljno utrljavala u kožu. Posle ispiranja, iz parnog kupatila je odlazila u svoje odaje gde su joj sluškinje telo obilato mazale mašću, dok je ona pijuckala čaj sa medom.

Inače, Katarina Velika je važila za veliku zavodnicu, a navodno je kroz imala čak 300 ljubavnika. Govorila je da joj je seks neophodan šest puta dnevno, a "partnere" je nagrađivala titulama, dvorcima, posedima, slugama...

(Espreso / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.